Kaliningradas tampa nepatrauklia investicijų iš Lietuvos vieta

  • Teksto dydis:

Lietuvos investuotojai nusisuka nuo Kaliningrado srities dėl geopolitinės situacijos ir mokesčių politikos. Dirbti šioje rinkoje nusiteikusios tik senbuvės, turinčios gamyklas ir nemažai į jas investavusios.

Užsienio investuotojų gretos Kaliningrado srityje mažėja. Tarp jų – ir lietuviško kapitalo. 20 metų Kaliningrade veikiančios mėsos gaminių įmonės direktorius sako, kad jo bendrovė taip pat sumažino gamybos apimtis.

Po įvestų ES sankcijų Rusijai dėl Krymo aneksijos ir agresijos Ukrainoje bei prekių embargo, įmonėms trūkta žaliavos. Bet šie gamintojai kol kas trauktis neketina, nes turi pasistatę modernią gamyklą.

„Mes esam nukentėję daugiau negu kitos šakos, nes palietė mūsų pagrindinę žaliavą – kiaulieną. Dabar dėka to, kad valstybė stipriai remia žemės ūkį Rusijoje, tos kiaulienos išauginama vis daugiau ir daugiau ir ji tampa jau prieinamesnė vartojimui“, – teigia „Kaliningrado delikateso“ generalinis direktorius Audrius Kaladžinskas.

Daugiau apie susiklosčiusią situaciją – Tomo Kavaliausko reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
ar laukia rusai lietuvių,nemanau,savo šalyje atkurkime pramonę,kam čia įdomi Kaliningrado sritis,prieš savaitė mačiau reportažą,keturias elektrines statys,vaistus gamina,sukasi kažkaip

Xcfvg

Xcfvg portretas
Spaudžia rusiją,ji suspaus taip ,kad kiti apsikakos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių