K. Navickas: sveikiname susitarimą dėl muitų padidinimo produkcijai iš Rusijos bei Baltarusijos

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas Europos Komisiją (EK) paragino kuo skubiau išplėsti į Europos Sąjungą (ES) iš Rusijos ir Baltarusijos importuojamų žemės ūkio produktų, kuriems būtų taikomi padidinti muitai, sąrašą.

„Sveikiname susitarimą dėl muitų padidinimo iš Rusijos bei Baltarusijos į ES importuojamiems žemės ūkio produktams – grūdams, aliejinių augalų sėkloms ir jų gaminiams. Tikimės, kad jau netrukus susitarimas bus galutinai patvirtintas, taip padedant dar labiau apriboti šalies agresorės galimybes finansuoti savo karo mašiną“, – dalyvaudamas ES Žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje teigė K. Navickas.

„Šiame etape pavyko bent šiek tiek išplėsti produktų, kuriems bus taikomi padidinti muitai, sąrašą. Svarbu, kad ryžtingai eitume toliau. Kviečiame tęsti darbą dėl kuo didesnio sąrašo išplėtimo, įtraukiant ir kitus žemės ūkio ir maisto produktus. (...) Tikimės, kad Komisija atitinkamą teisėkūros pasiūlymą pateiks neatidėliodama“, – pabrėžė ministras.

Kaip pranešė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM), K. Navickas džiaugėsi jau patvirtintu susitarimu dėl prekybos su Ukraina ir Moldova liberalizavimo pratęsimo dar metams.

„Tai svarbi paspirtis jų ekonomikai šiuo sudėtingu metu. Tvirta ES parama Ukrainai, taip pat ir prekybos srityje, ir toliau išlieka būtina“, – akcentavo jis.

Taryboje aptarti ir kiti svarbūs klausimai, susiję su bendra žemės ūkio politika, ūkininkų galių stiprinimu maisto tiekimo grandinėje, efektyvia krizių prevencija, maisto produktų kilmės šalies ženklinimu ir dvejopą maisto produktų kokybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ta

Ta portretas
Debila išmest ir tiek žinių

Pirmam komentarui

Pirmam komentarui portretas
O jam kas ?! Juk ne už minimalią algą dirba. Ir ne minimalią pensiją gaunantis. Todėl ir "sankcionuoja" maisto produktus, kad mes, eiliniai piliečiai, arba dvėstume iš bado, arba vykdytume visas valdžiagyvių užgaidas...

Ar tau Navickai su galva gerai

Ar tau Navickai su galva gerai portretas
Ar nesupranti kad mes mokėsime brangiau?. Lauk navickai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių