Finansų ministerija: šiemet gynybai papildomai skiriama 136 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugai šiemet papildomai skiriama 136 mln. eurų, penktadienį pranešė Finansų ministerija.

Anot jos, lėšos numatytos spartesniam svarbių ginkluotės projektų įgyvendinimui.

„Vakar Seime priėmus mūsų parengtą Gynybos fondo paketą bei atnaujinus ekonomikos projekcijas matome, kokiems ilgalaikiams projektams turime tvarų finansavimą ir su jais galime startuoti jau šiemet“, – pranešime spaudai teigė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Pasak jos, iš pasiskolintų lėšų 51 mln. eurų bus skirti išankstiniams mokėjimams už vidutinio nuotolio oro gynybos sistemas, 45 mln. eurų – už mobilaus trumpo nuotolio oro gynybos sistemas bei 40 mln. eurų – už pėstininkų kovos mašinas.

„Dėl šio sprendimo šiemet pasiekiame 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) finansavimo gynybai kartelę“, – pabrėžė ministrė.

Valstybės biudžete krašto apsaugai šiais metais buvo numatyti daugiau nei 2 mlrd. eurų, arba 2,75 proc. BVP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
ir nei cento realiai gyventojų ir jų turto apsaugai . Labai būtu įdomu pamatyti kur dingo ankstesnės oro gynybos priemonės ir kita karinė įranga , ir panaudoti pinigai ne tik ginklams bet ir šakutėms

BOR

BOR portretas
Aišku kad šiai dienai lėšų skyrimas yra ženkliai perteklinis, bet bėda ta kad didelė dalis tų pinigų nusėda ,,reikalingų,, žmogų nuosavose mašnose, apie ką prabilo Gerb. Anušauskas, bet buvo greitai nutildytas, o lėšų panaudojimo kontrolė negalima nes viskas kas liečia gynybą yra po grifu YPAČ SLAPTAI ir dėl to daroma neleistini dalykai.

Anonimas

Anonimas portretas
Gynybai nuo Mūsų?..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių