S. Štombergas: visiems „Žalgirio“ žaidėjams turi būti suteikta proga (interviu)

Netikėtas pralaimėjimas „Šiauliams“ Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse buvo paskutinis lašas, perpildęs Kauno „Žalgirio“ klubo vadovų kantrybės taurę.

Dviem pralaimėjimais Eurolygos sezoną pradėję kauniečiai nusprendė nutraukti sutartį su vilčių nepateisinusiu vyriausiuoju treneriu Iliu Zouru.

Vasarą treneris su „Žalgiriu“ buvo pasirašęs dvejų metų sutartį, tačiau prasidėjus sezonui nerado rakto nei į ekipos senbuvių, nei į jaunųjų žalgiriečių širdis.

„Per paskutiniąją savaitę galutinai tapo aišku, kad „Žalgiris“ ir treneris neina tuo pačiu keliu. Vasarą kalbantis su I.Zouru dėl komandos ateities  vizijos, atrodė, kad buvome sutarę, bet realus tikslų įgyvendinimas taip ir neprasidėjo. Pasigedome aiškių veiksmų komandos valdyme. Nejautėme trenerio tikėjimo mūsų vizija, mūsų žaidėjais ir mūsų strategija. Komanda po truputį ėmė prarasti tą gerąją žalgirietišką atmosferą. Tai nėra viendadienis sprendimas. Matėme, kad treneris tos mūsų strategijos nesilaiko. Manome, kad tą žingsnį reikėjo žengti dabar. Mačas su "Šiauliais" buvo paskutinis lašas. Taip žaisti negalime. Pralaimėti šiauliečiams namuose yra gėda ir netoleruotina. Tačiau rezultato nenorėčiau sureikšminti. Svarbiausia, kad mes lygiai taip pat žaidėme ir Eurolygoje: pradžioje žaidžia vyresni žaidėjai, po to krentame į duobę ir galiausiai bandome nesėkmingai gelbėtis. Visos rungtynės buvo panašios“, - teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nuo šiol vadovaus Saulius Štombergas, kuriam talkins likę trenerių štabo nariai.

„Tikime lietuviais, einame tuo keliu, kad trenerių štabas bus lietuviškas. S.Štombergas yra jaunas ir perspektyvus treneris. Svarbiausia, jog jis tiki žaidėjais, kuriuos turime komandoje. Neabejoju, kad ir patys žalgiriečiai labiau tikės savu žmogumi, o situacija aikštelėje pasikeis į teigiamą pusę“, - teigė P.Motiejūnas.

Eurolygos sezoną „Žalgiris“ pradėjo pralaimėjimais Madrido „Real“ ir Milano „EA7 Emporio Armani“ komandoms.

Šią savaitę „Žalgirio“ laukia itin svarbi dvikova su tiesiogine oponente Eurolygos B grupėje – Strasbūro SIG komanda. Vedami naujojo trenerio žalgiriečiai pasiruošimą šioms rungtynėms pradėjo jau šiandien.

"Situacija klube yra nelengva. Sezono startas sunkus, o rezultatai nedžiugina. Privalome rasti išeitį ", - šiandien kalbėjo naujasis "Žalgirio" treneris S.Štombergas. 

- Ar nujautėte, kad galite taip greitai perimti komandos vairą? - paklausėme stratego.

- To neįsivaizdavau, šis sprendimas yra labai netikėtas. Man nėra lengva priimt šį pasiūlymą, tačiau trenerių toks darbas. Už gerus rezultatus tave giria, kai blogi rezultatai - tenka išeit. Reikia dirbt, pagerinti rezultatus ir žaidimą. Turime patobulinti tiek gynybą, tiek puolimą. Tikiuosi, kad mums pavyks. "Žalgiris" yra mūsų garbė ir mes turime jį išlaikyti aukštumoje.

- Ar ketinate daugiau pasitikėti jaunaisiais žalgiriečiais, tarkim Vyteniu Čižausku?

- Daugumą jaunų žaidėjų aš esu treniravęs, su vyresniais pats esu žaidęs. Visus pažįstu labai gerai. Tikiuosi, kad bendrą kalbą su kiekvienu komandos nariu rasiu greitai ir išreikalauti to, ko noriu, pavyks nesunkiai. Visi suprantame, kad turime nemažai ką pagerinti. Galbūt kai kas negavo šanso pasireikšti ir negalėjo atsiskleisti. Mano uždavinys bus padėti jiems atsiskleisti. Jauni "Žalgirio" žaidėjai turi puikų šansą, nes rungtyniauja šioje komandoje. Tokia galimybė pasitaiko ne taip dažnai. Visiems suteiksiu galimybę ir tikiuosi, kad jie įrodys, kad yra šio pasitikėjimo verti. 

- Ar jau apsisprendėte dėl savo asistentų?

- Viskas įvyko labai greitai. Kol kas visi trenerių štabo nariai liks komandoje, o vėliau kartu su klubo vadovybe apsispręsime. Man taip pat šis sprendimas yra labai staigus ir netikėtas. Reikia gerai apmąstyti, viską susidėlioti. Jau rytoj turėsime treniruotę, ketvirtadienį - Eurolygos varžybos. Privalome žaisti ir greitai rasti sprendimus, kaip galėtume savo rezultatus pagerinti. Ketinu kalbėtis ne tik su savo asistentais, tačiau ir žaidėjais. Privalome rasti sprendimus.


Šiame straipsnyje: ZourasŽalgirisŠtombergas

NAUJAUSI KOMENTARAI

RASEINIAI

RASEINIAI portretas
STOMBERGAI BEK IS TO ZALGIRIO NES JIS TAU SUSIKS KARJERA O I VYR. TRNERIO POSTA TAI TIKTAI PONA ROMANOVA..

tiktai

tiktai portretas
Tik Plaza isgelbetu Zalgiri...

ištvermės

ištvermės portretas
ir sutarimo linkiu, galima dar ir ieškoti kitų trenerių, bet laikas nelaukia.Jei būtų pinigų, gal grįžtų ir ispanas. Komanda gera, vyrai užsispyrę, bet trenerio ranka būtina.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių