Pirmoji kova jau kitą savaitę: Lietuvos trijulių krepšinio rinktinės mintyse – medaliai

„Važiuojame kovoti dėl medalių. Tikslas nėra išgalvotas šiaip sau“, – pabrėžė Dainius Novickas. Jo diriguojama trijulių krepšinio (3 prieš 3) vyrų rinktinė vakar išlydėta į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Pradės nuo čempionų

Medžioklę geriausia pradėti nuo stambiausio grobio. Tokios nuostatos laikosi mūsiškiai. Pasirodymas Paryžiuje prasidės liepos 30-ąją akistata su olimpine čempione Latvijos komanda.

Gintautas Matulis, Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis ir Evaldas Džiaugys į žaidynes išvyksta turėdami solidų statusą – lietuviai pasaulio reitingų lentelėje užima trečią vietą. Latvių pozicijos šiemet gerokai prastesnės – aštunta vieta.

Vėliau D. Novicko auklėtinių lauks mūšiai su Prancūzijos (5 vieta reitinge), Lenkijos (18), JAV (2), Kinijos (6), Nyderlandų (4) ir Serbijos (1) krepšininkais.

Pirmą etapą įveiks šešios iš aštuonių dalyvių, o dviem silpniausioms rinktinėms teks krautis lagaminus kelionei namo. Dvi stipriausios komandos pateks tiesiai į pusfinalį, o 3–6 vietas užėmusios ekipos grumsis dėl likusių dviejų. Turnyro finalas numatytas rugpjūčio 5-ąją.

Patirtis: anot D. Novicko, dauguma Paryžiaus žaidynėse dalyvausiančių varžovų jau yra pavykę nugalėti. V. Dranginio / LTOK nuotr.

„Esame nugalėję kone visas rinktines, su kuriomis žaisime. Tad tikrai savimi tikime“, – aiškino D. Novickas.

Rinktinės trenerio entuziazmą palaikė ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas, bet jis buvo gerokai atsargesnis.

„Paryžiaus olimpinės žaidynės – pagrindinis metų akcentas ir aukščiausias sporto forumas. Trijulių turnyre – tik aštuonios pajėgiausios komandos. Lietuviai tikslą įgyvendino vien jau ten patekę. Tai didelis pasiekimas, bet žinant, kad mūsų vyrai pagal reitingą yra trečioje vietoje pasaulyje, yra visos galimybės iškovoti medalius. Konkretaus tikslo nekėlėme. Jei reikalautume medalių, jie jaustų didelę psichologinę įtampą“, – kalbėjo V. Gedvilas.

Viltys – į jaunimą

LKF vadovas pripažino, kad geras trijulių rinktinės pasirodymas kiek paguostų Lietuvos krepšinio visuomenę, skaudžiai reagavusią į pagrindinės nacionalinės komandos nesėkmę atrankos turnyre Puerto Rike.

Federacijai teks dairytis naujo vyriausiojo trenerio, nes atsistatydino Kazys Maksvytis.

Liepos 30-ąją – akistata su olimpiniais čempionais latviais.

„Krepšinio sezonas tęsiasi, vasara tikrai sunki. Jau įvyko du jaunimo turnyrai, ikiolimpinė atranka, kuri mane ir visą krepšinio bendruomenę nuliūdino. Tačiau toks yra sportas. Be to, dar laukia jaunimo čempionatai“, – samprotavo V. Gedvilas.

Bene daugiausia vilčių dedama į titulų jau iškovojusią vaikinų (iki 18 metų) rinktinę. Ji, vadovaujama Tomo Purlio, šiandien išvyksta į Europos čempionatą Suomijoje.

Dėl rinkimų neskuba

LKF prezidentas nenorėjo plačiau diskutuoti apie pagrindinę šalies rinktinę supurčiusį skandalą dėl neva pažeisto sportinio režimo.

Jo žodžiais, savo poziciją federacija jau išdėstė oficialiame pranešime, kuriame paneigė žinanti apie neva buvusius alkoholio vartojimo atvejus. LKF įsitikinimu, nesėkmę varžybose Puerto Rike lėmė objektyvūs sportiniai veiksniai.

„Nieko konkretaus nėra. Yra daug nežinomųjų, tik gandai. Visi atostogauja, K. Maksvytis, kiti treneriai ir administratorius išvykę, reikia surinkti informaciją. Neturiu su kuo kalbėti. Tikrai nekomentuosiu, viskas parašyta mūsų pareiškime. Jei viską tiksliai sužinosime, gal ir surengsime spaudos konferenciją. Visų teiraujuosi, kas ten buvo, kas ką ten darė? Niekas nieko nepasako. Tik kad kažkas įvyko“, – aiškino V. Gedvilas.

LKF prezidentas nekonkretizavo ir planų dėl besibaigiančios savo kadencijos. Jis tikino dar neapsisprendęs, ar dalyvaus artėjančiuose LKF rinkimuose.

„Šiandien negaliu pasakyti. Paraiškas galima pateikti iki rugpjūčio 17 d. Nesu tikras, ar dalyvausiu. Kol kas su generaliniu sekretoriumi Mindaugu Balčiūnu apie tai nekalbėjome“, – sakė V. Gedvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik nelakite

tik nelakite portretas
aga,mintyse medaliai,subinej sureliai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių