LKL favoritus egzaminuos R. Kurtinaičio kariauna

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų krepšinio klubai prieš naują sezoną patikrins jėgas ne vien savo aikštėse, bet ir svetur.

Tarp varžovų – „Sabah“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai į treniruotę susirinks jau kitą savaitę – rugpjūčio 21-ąją. Prieš tai komandos naujokams bus atlikta medicininė ir fizinė apžiūra.

Žalgiriečiai planuoja sužaisti penkerias ikisezonines rungtynes, o pirmas kontrolinis mačas numatytas rugsėjo 4-ąją namuose su Utenos „Uniclub Casino-Juventus“.

Rugsėjo 8-ąją trenerio Andrea Trinchieri vadovaujami krepšininkai Kaune susitiks su Rimo Kurtinaičio treniruojama Baku „Sabah“ ekipa iš Azerbaidžano ir jau kitą dieną išskris į Turkiją, kur po kelių sezonų pertraukos vėl dalyvaus „Gloria Cup“ turnyre.

„Žalgirio“ lauks dvikovos su Bursos „Tofas“, Berlyno ALBA ir Stambulo „Anadolu Efes“ ekipomis.

„Rytas“ vyks į Izraelį

Uteniškiai į varžybų aikštę žengs anksčiau nei kauniečiai – rugpjūčio 28-ąją Vilniuje, „Jeep“ arenoje, žais su „Ryto“ komanda.

Anot Aukštaitijos ekipos vadovo Eimanto Skersio, ruošdamiesi Tarptautinės krepšinio federacijų asociacijos (FIBA) čempionų lygos atrankos turnyrui (jis vyks rugsėjo 18–22 d. Turkijoje), uteniškiai sužais iš viso aštuonias kontrolines rungtynes.

Giedriaus Žibėno treniruojami „Ryto“ krepšininkai rugsėjo 2-ąją Druskininkuose išmėgins jėgas su Kėdainių „Nevėžiu–Optibet“, o 6–7 d. dalyvaus Algimanto Mikšio taurės turnyre Šiauliuose, kur taip pat varžysis „Šiauliai“, Rygos VEF ir Tartu „Ulikool“. 10 d. Vilniuje suplanuotas mačas su R. Kurtinaičio vadovaujama „Sabah“ ekipa.

Rugsėjo 13–15 d. vilniečiai viešės Tel Avive, kur vyks tarptautinis turnyras (būsimi varžovai – Vilerbano ASVEL, Tel Avivo „Hapoel“ ir Salonikų „Aris“).

Karjera: 2023-iaisiais V. Šeškus buvo išrinktas LKL metų treneriu. / „Betsafe-LKL“ nuotr.

V. Šeškus – Mažeikiuose

Keturių šalies klubų trenerių štabams ateinantį sezoną vadovaus nauji strategai.

Mažeikių „M Basket–Delamode“ ekipos vairą iš makedono Nikolos Vasilevo perėmė 57-erių metų Virginijus Šeškus.

„Su Virginijumi pasirašėme vienų metų sutartį, bet numatyta galimybė ją pratęsti. Komandos komplektavimo darbai artėja prie finišo, žaidėjai į darbą kibs rugpjūčio 18-ąją”, – teigė „M Basket-Delamode“ vadovas Arūnas Liškus.

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionatas startuos rugsėjo 21-ąją.

V. Šeškus į Mažeikius persikėlė iš Jonavos, kur treniravo „CBet“ krepšininkus.

Jonaviečius muštruos 41 metų Mantas Šernius, anksčiau dirbęs su Slobožanskės „Prometey“ (Ukraina).

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ vairininku tapo 41 metų italas Alessandro Magro, pastaruosius tris sezonus treniravęs Brešos „Germani Brescia“ komandą, su kuria 2023 m. iškovojo Italijos taurę. A. Magro buvo pripažintas 2021–2022 m. geriausiu Italijos krepšinio lygos (Serie A) treneriu.

Utenos komandą į naujas aukštumas ves 36-erių Vytautas Buzas, vyriausiojo trenerio pareigas perėmęs iš serbo Oliverio Kostičiaus.

Varžysis 10 komandų

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionatas, kuriame dalyvaus dešimt ekipų, startuos rugsėjo 21-ąją.

Varžybose nedalyvaus Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubas, dėl per didelių finansinių iššūkių (surinkti reikalingą minimalų 800 tūkst. eurų biudžetą) ir su tuo susijusių galimybių suburti konkurencingą komandą nusprendęs pasitraukti iš aukščiausio šalies krepšinio diviziono.

„Betsafe-LKL“ čempionatas vyks keturių ratų sistema, visos ekipos per reguliarųjį sezoną susitiks keturis kartus (po dukart namie ir išvykoje).

Ketvirtfinaliuose bus žaidžiama iki dviejų pergalių, pusfinaliuose ir finaluose – iki trijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių