Revanšas išvedė į LKL pusfinalį

„Gavome gerų pamokų ateities kovoms. Žemai lenkiu galvą prieš savo žaidėjus, kurie svarbiausiu metu susitelkė“, - dėstė „Wolves“ treneris Nedas Pacevičius. Jo diriguojama Vilniaus komanda Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įveikė ketvirtfinalio barjerą, užbaigdama Klaipėdos "Neptūno" sezoną.

Sostinės ekipa namie 91:80 (26:16, 14:15, 24:26, 27:23) nugalėjo uostamiesčio atstovus ir serijoje triumfavo 2:1.

Komandos rungtynes pradėjo besikeisdamos metimais, o pirmasis stabtelėjo „Neptūnas“. Šeimininkai po Arturo Žagaro ir Rasheedo Sulaimono tritaškių susikrovė dviženklę persvarą bei iššaukė varžovų minutės pertraukėlę – 20:10. Klaipėdos ekipos puolimą kiek išjudino Ignas Sargiūnas, bet Vilniaus klubas kėlinį vis tiek uždarė tvirta persvara – 26:16.

Po ilgosios pertraukos „Neptūnui“ pavyko aptirpdyti varžovų persvarą ir po D. Gailiaus baudų metimų priartėjo iki 47:52. Savo spurtu į tai atsakė ir „vilkai“, Eigirdo Žukausko tritaškiu susigrąžindami dviženklę persvarą – 58:47. Svečius dar kartą kiek priartino I. Sargiūno baudų metimai – 57:64.

Ąžuolas Tubelis paliko varžovams tik dviejų taškų pranašumą – 62:64. Tai užkūrė „Wolves Twinsbet“ dar vienam spurtui, po K. Žemaičio tolimo metimo atitrūkus net 81:65. Patogią situaciją susikūrę „vilkai“ priekyje išsilaikė iki finalinės sirenos.

Nugalėtojų gretose ryškiausiomis spalvomis sužibo K. Žemaitis – 25 minutės, 26 taškai (4/6 dvitaškių, 6/6 tritaškių), 6 atkovoti, perimtas ir prarastas kamuolys, 2 rezultatyvūs perdavimai, 2 pražangos bei 33 naudingumo balai.

Jo atsvara Klaipėdos klube tapo I. Sargiūnas, per 32 minutes surinkęs 27 taškus (8/12 dvitaškių, 3/7 tritaškių, 2/2 baudų metimų), 5 atkovotus, perimtą ir 2 prarastus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus, 4 pražangas ir 25 naudingumo balus.

Serijoje iki dviejų pergalių komandos buvo pasidalinusios po pergalę – „Wolves Twinsbet“ namuose laimėjo 91:84, „Neptūnas“ savo arenoje buvo atsirevanšavę su kaupu (95:76). Pusfinalyje „Wolves Twinsbet“ laukia sostinės derbis su Vilniaus „Rytu“.

„Turime išsigydyti traumas, atsikvėpti ir ruoštis tolimesniems išbandymams. Mačiau treniruotėje, kad po nesėkmės Klaipėdoje mes išeisime kitokie nei ten. Kai kurie teisėjų sprendimai kėlė abejonių, dėl to praradome keletą žaidėjų. Man smagu, kad Lietuvoje žaidžia Ąžuolas Tubelis, jį sunku stabdyti, bet nenoriu, kad jis taptų dar vienu nešvariu žaidėju LKL čempionate, nes tokių užuomazgų serijoje buvo“, - dėstė N. Pacevičius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių