Jaunių rinktinė pažadais nesimėtys

Lietuvos jaunių (iki 17 metų) vaikinų krepšinio rinktinė skaičiuoja paskutines valandas, likusias iki pasaulio čempionato starto – Saragosoje įsikūrę lietuviai jau išbandė arenos lankus.

Repeticijos – bandymų poligonas, o tikrąjį komandos pajėgumą parodys tik oficialios rungtynės. Tuo įsitikinęs jaunių rinktinės treneris Gediminas Petrauskas.

31-erių kaunietis į Ispaniją atvyko jau pasiekęs vieną, tiesa, asmeninį laimėjimą – buvęs "Šiaulių" komandos strategas prieš kelias dienas pasirašė sutartį su Pakšo "Atomeromu" klubu.

Artimiausiu metu vairininko mintys suksis ne apie būsimą sezoną Vengrijoje, o apie išbandymus, laukiančius pasaulio jaunių čempionate. Iššūkių lietuviams, pernai Kaune tapusiems Europos vicečempionais, netrūks – jų B grupėje laukia varžybų šeimininkai ispanai, pajėgi Argentinos komanda ir Malio ekipa.

Pirmadienį Saragosoje jaunieji Lietuvos krepšininkai kontrolines rungtynes 74:90 pralaimėjo bendraamžiams iš Kanados. Lukas Uleckas surinko 15 taškų, Grantas Vasiliauskas – 15, Tadas Vaičiūnas – 11.

Kanadiečių gretose išsiskyrė taip pat lietuvis – Kaune gimęs Ignas Brazdeikis. JAV ir Kanadoje augęs kairiarankis atakuojantis gynėjas įmetė 17 taškų.

– Treneri, kaip vertinate komandos pasirodymą paskutinėje repeticijoje? – paklausėme G.Petrausko.

– Paragavome kitokio nei europietiškas krepšinio. Kanadiečių žaidimo stilius gerokai skiriasi nuo ankstesnių mūsų varžovų – suomių ar turkų, labiau primena amerikietiškąjį. Kanados ekipoje – daug individualiai stiprių, atletiškų žaidėjų. Mes sprendėme savo užduotis, todėl rezultatas nebuvo svarbus.

– Tarp rezultatyviausių žaidėjų nematyti Kauno "Žalgirio-2" gynėjo Arno Veličkos pavardės. Ar jis nėra traumuotas?

– Viskas gerai, tiesiog leidome pažaisti visiems dvylikai krepšininkų. Per čempionatą tokia galimybė bus, matyt, labai retai. Tikriausiai remsimės dešimčia vaikinų. Be to, su kanadiečiais bandėme nestandartinius penketus, tikrinome taktines gudrybes.

– Kanados rinktinėje pirmuoju smuiku griežė lietuvis I.Brazdeikis. Ar jis iš tiesų perspektyvus žaidėjas?

– Apie šį vaikiną turėjome informacijos. Žinojome, kad jis – geras metikas. Ignas į mūsų krepšį įmetė penkis tritaškius iš aštuonių. Su juo nesusitvarkėme. Kita vertus, norėjome pasižiūrėti, kaip mūsų vaikinai reaguos į spontaniškai kylančias problemas, sudėtingas situacijas.

– Gal mėginote šį buvusį kaunietį kalbinti, kad prisidėtų prie Lietuvos rinktinės?

– Būtų neetiška man įkalbinėti kitos šalies rinktinės žaidėją. Tai ir ne mano darbas. Manau, kad mes turime didžiuotis, jog mūsų krepšinio mokyklos atstovas yra pajėgioje Kanados rinktinėje.

– Akivaizdu, kad Argentinos ir Ispanijos krepšininkai bus pagrindiniai jūsų varžovai dėl bilieto į kitą varžybų etapą, o su Malio krepšininkais problemų kilti neturėtų?

– Būtų didelė klaida neįvertinti afrikiečių. Juolab kad informacijos apie juos neturime. Ispanai mums pažįstami kur kas geriau, bet dabar visos mūsų mintys sukasi apie argentiniečius – su jais žaisime birželio 23-iąją. Būtų nelogiška iš anksto galvoti apie medalius, o paskui nepateisinti lūkesčių. Geriau kopti žingsnis po žingsnio.


Rinktinė

Gynėjai: Arnas Velička (ūgis 192 cm, Kauno "Aisčiai"), Domantas Vilys (189 cm, Šiauliai), Ignas Sargiūnas (193 cm), Julius Daugėla (193 cm) ir Lukas Uleckas (196 cm, visi – Arvydo Sabonio krepšinio centras).

Puolėjai: Tadas Vaičiūnas (200 cm, Šiauliai), Vitalijus Kozys (200 cm, Klaipėda), Grantas Vasiliauskas (205 cm, Alytus), Paulius Poška (204 cm, Vilnius), Tomas Balčiūnas (201 cm, "Barcelona").

Vidurio puolėjai: Lukas Kišūnas (204 cm, Šiauliai), Elvis Juozaitis (202 cm, Arvydo Sabonio krepšinio centras).

Vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas, treneriai Donatas Sabaliauskas, Donatas Velička, Vaidas Pauliukėnas, Robertinas Vilimas.


Šiame straipsnyje: U-17krepšinisjauniairinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių