Jaunimo krepšinis: rinktinės kaupia jėgas

Jėgas tarptautiniams išbandymams kaupia Lietuvos jaunimo (merginų ir vaikinų) krepšinio rinktinės, kai kurios jau žaidė kontrolines rungtynes.

Palaužė tik suomes

Jaunimo (iki 20 metų) merginų komanda, dalyvausianti liepos 6–14 d. Lietuvoje vyksiančiame Europos čempionate, varžėsi keturių ekipų turnyre Prancūzijoje.

Trenerio Viliaus Stanišausko auklėtinės 62:87 pralaimėjo prancūzėms, 66:75 – čekėms ir 76:74 palaužė bendraamžes iš Suomijos.

Rezultatyviausiai žaidė Rusnė Augustinaitė, per trejas rungtynes rinkusi vidutiniškai po 17,6 taško. Viltė Andrunavičiūtė pelnė po 10,6 tšk., Gerda Raulušaitytė – po 9,3 tšk.

Prancūzės – būsimos mūsiškių varžovės Europos čempionato A grupėje (joje taip pat bus latvės ir slovėnės).

„Pabandėme skirtingas puolimo ir gynybos sistemas. Rezultatai rodo, kad dar turime padirbėti. Procesas nesklandus, nes teko kelias žaidėjas palikti Lietuvoje dėl egzaminų, o nuvykus į Prancūziją viena pagrindinių žaidėjų Ugnė Sirtautaitė pasitempė nugaros raumenis. Kelios krepšininkės neišvengė smulkių traumų“, – sakė V. Stanišauskas.

Numatytos dar penkerios kontrolinės rungtynės (svečiuose – su slovakėmis, Klaipėdoje – su ukrainietėmis ir portugalėmis).

Lyderė: R. Augustinaitė per rungtynes su prancūzėms, čekėms ir suomėmis rinko vidutiniškai po 17,6 taško. / fiba.com nuotr.

Šventė dvi pergales

Pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų čempionatui besirengiantys Lietuvos krepšininkai turnyre Ispanijoje iškovojo dvi pergales ir patyrė vieną nesėkmę.

Mūsiškiai, vadovaujami trenerio Tomo Urbelionio, Hueskos mieste 82:74 nugalėjo Prancūzijos rinktinę, 87:60 – Vokietijos komandą, tačiau 61:69 pralaimėjo Ispanijos ekipai.

Per rungtynes su prancūzais Erikas Sirgedas surinko 17 tšk., Dovydas Buika – 16, Artūras Butajevas – 12.

Ernas Valauskas per dvikovą su vokiečiais pelnė 13 tšk., A. Butajevas, Majus Bulanovas ir Ignas Urbonas – po 10, D. Buika – 8 (be to, aštuonis kartus atkovojo kamuolį ir atliko aštuonis rezultatyvius perdavimus)

Per mačą su varžybų šeimininkais ispanais D. Buika pelnė 17 tšk. ir penkis kartus atkovojo kamuolį, A. Butajevas surinko 14 tšk. (septyni atkovoti kamuoliai), Kajus Mikalauskas – 10 tšk.

Turnyre taip pat žaidė Arminas Vilkas, Arnas Vaištaras, Mantas Liutkevičius, Rokas Norutis, Adomas Pocius, Matas Deniušas.

Pasaulio čempionatas numatytas birželio 29–liepos 7 d. Turkijoje.

Procesas nesklandus, nes kelias žaidėjas palikome Lietuvoje dėl egzaminų.

Lietuviai A grupėje susitiks su Filipinų, Puerto Riko atstovais ir ispanais. Aštuntfinalyje lauks dvikova su kuria nors B grupės rinktine (Kinijos, JAV, Prancūzijos arba Gvinėjos).

Sieks Baltijos taurės

Kitą savaitę į treniruočių stovyklą Druskininkuose rinksis trenerio Tomo Purlio vadovaujama jaunių (iki 18 metų) vaikinų krepšinio komanda.

Tarp kandidatų į pagrindinę sudėtį – Kasparas Jakučionis („Barcelona“, Ispanija), Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipai atstovavę Mantas Juzėnas, Nedas Raupelis, Mantas Laurenčikas.

Lietuvos jauniai liepos 12–14 d. dalyvaus Baltijos taurės turnyre Estijoje, 18–22 d. – tarptautiniame turnyre Ispanijoje.

Europos čempionatas vyks liepos 27–rugpjūčio 4 d. Suomijoje.

Mūsiškiai D grupėje išmėgins jėgas su suomiais, slovėnais ir ispanais, o aštuntfinalyje lauks varžovai iš C grupės (latviai, italai, serbai arba Izraelio atstovai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių