Eurolygos pabaigtuvių arenoje skambės lietuvių pavardės

  • Teksto dydis:

„Nesitikėjau šiemet vykti į Berlyną. Ketinau pakeliauti po pasaulį, praleisti laiką su šeima, bet mes kuriame planus, o Dievas juokiasi“, – sakė penktą kartą Eurolygos finalo ketverto turnyre komandai vadovausiantis Šarūnas Jasikevičius.

Pirmas barjeras: pusfinalis

Šiandien Berlyne, „Uber“ arenoje, Š. Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahce“ ekipa Eurolygos pusfinalio rungtynes žais su Mariaus Grigonio atstovaujamu Atėnų „Panathinaikos“.

Dėl kito kelialapio į didįjį finalą varžysis Madrido „Real“ ir Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkai, kurių gretose – Ignas Brazdeikis.

Š. Jasikevičius, kaip treneris, Eurolygos finalininkų ketverte yra vadovavęs Kauno „Žalgiriui“ ir triskart – „Barcelonai“.

„Mačas su „Panathinaikos“ bus labai emocionalus“, – pripažino Šaras, per savo, kaip žaidėjo, karjerą keturis sezonus atstovavęs Atėnų klubui ir 2009-aisiais tapęs Eurolygos čempionu.

„Š. Jasikevičius – puikus treneris, vadinu jį krepšinio genijumi. Jo dėka  „Fenerbahce“ nusipelnė būti finalininkų ketverte“, – teigė „Panathinaikos“ legionierius M. Grigonis.

Šį sezoną Kauno žalgiriečiai su „Fenerbahce“ pasidalijo po pergalę (78:80 ir 98:75), su „Panathinaikos“ – taip pat (71:73 ir 80:68).

Lietuvos čempionams nepavyko įveikti „Real“ (79:93 ir 62:64) ir „Olympiakos“ (72:89 ir 76:95).

Kolektyvas: „Panathinaikos“ krepšininkai (M. Grigonis – antras iš kairės) prieš kelionę į Berlyną buvo susėdę prie bendro stalo. / paobc.gr nuotr.

Išpeikė rinkimus

Į pirmą simbolinę Eurolygos sezono rinktinę pateko du „Panathinaikos“ žaidėjai – Kendrickas Nunnas, Mathias Lessortas ir vienas „Fenerbahce“ krepšininkas – Nigelas Hayesas-Davisas, taip pat – Facundo Campazzo („Real“) ir Mike’as Jamesas („Monaco“).

Š. Jasikevičiaus dėka  „Fenerbahce“ nusipelnė būti finalininkų ketverte.

Antroje rinktinėje – „Panathinaikos“ gynėjas Kostas Sloukas, taip pat Wade’as Baldwinas ir Lorenzo Brownas (abu – Tel Avivo „Maccabi“), Mario Hezonja ir Walteris Tavaresas (abu – „Real“).

M. Jamesas skeptiškai įvertino rinkimų (juose dalyvauja vyriausieji treneriai ir komandų kapitonai, žurnalistai ir sirgaliai) procedūrą.

„Manau, sirgaliai neturėtų balsuoti, nes jie pirmiausia palaiko savo klubus ir žaidėjus. Sirgalių niekas neverčia būti nešališkais, tiesiog šis reikalas – ne jiems“, – svarstė „Monaco“ žvaigždė.

Talentas: K. Jakučionis (kairėje) – vienas „Barcelonos“ jaunių komandos lyderių. / fcbarcelona.com nuotr.

Varžosi jauniai

Europos krepšinio naujienų portalas „Eurohoops“ pasidalijo prognozėmis apie pusfinalius ir didįjį finalą.

25 apžvalgininkų nuomone, pusfinalio rungtynes turėtų laimėti „Fenerbahce“ (tikimybė – 64 proc.) ir „Real“ (72 proc.). Finalui palankiau vertinamos Madrido krepšininkų galimybės (72 proc.).

Vakar Berlyne kovas pradėjo aštuonios stipriausios Eurolygos jaunių (iki 18 metų) komandos.

„Barcelonos“ sudėtyje yra puolėjas Artūras Butajevas (ūgis 206 cm) ir gynėjas Kasparas Jakučionis (193 cm), Ulmo „Ratiopharm“ ekipai atstovauja puolėjas Jonas Žilinskas (204 cm).

Vytauto Pliaugos treniruojami „Žalgirio“ jauniai Dubajuje surengto atrankos turnyro finale po pratęsimo 84:89 pralaimėjo „Ratiopharm“ krepšininkams ir į finalininkų gretas nepateko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jooo

Jooo portretas
Grigonis finale -3 naudingumas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių