V.Chomičius švenčia penkiasdešimtmetį

Šiandien - Seulo olimpinių žaidynių čempiono Valdemaro Chomičiaus gimtadienis: legendiniam Kauno „Žalgirio“ krepšininkui sukanka 50 metų.

„Širdyje jaučiuosi 25-erių. Apie ką svajojau, tą pasiekiau. Seniai buvau nusprendęs, kad, palikęs aikštelę, su krepšiniu nesiskirsiu. Pernelyg daug jėgų, sveikatos, nervų atiduota. Būtų neteisinga, jeigu mano patirtis liktų neperduota“, - sakė V.Chomičius interviu Kazanės „Uniks“ (Rusija) klubo interneto svetainei unics.ru. Šiuo metu V.Chomičius treniruoja „Uniks“ jaunimo komandą.

„Man patinka šis darbas. Kaip bus ateityje, nenoriu spėlioti. Ne viskas nuo manęs priklauso. Jei teks - dirbsiu su profesionalia vyrų komanda, jei ne - toliau treniruosiu jaunimą“, - kalbėjo žalgirietis.

V.Chomičius 1978-1989 metais atstovavo „Žalgiriui“, su kuriuo triskart tapo SSRS čempionu ir iškovojo tarpkontinentinę W.Johnso taurę. Be to, krepšinio didmeistris rungtyniavo Ispanijos, Italijos, Belgijos klubuose, buvo žaidžiantysis Plungės „Žemaitijos olimpo“ bei Marijampolės „Algos“ ir „Kraitenės“ komandų treneris.

Lietuvis treniravo Permės „Ural Great“, Maskvos „Dinamo“ krepšininkus, o nuo 2005-ųjų dirba „Uniks“ klube.

Su SSRS rinktine V.Chomičius tapo olimpiniu, pasaulio ir dukart Europos čempionu, su Lietuvos nacionaline ekipa iškovojo du olimpinius bronzos medalius - kaip žaidėjas ir kaip vyriausiojo trenerio asistentas, taip pat yra pelnęs Europos čempionato sidabrą.


Šiame straipsnyje: ChomičiusŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių