Šalies futbolo čempionai – ketvirtfinalyje

Tarptautiniame "Sandraugos" taurės futbolo turnyre žaidžiantys Lietuvos čempionai "Ekrano" futbolininkai tęsia pastaraisiais metais sėkmingai kovojusios "Kauno" komandos pergales.

Panevėžiečiai, B grupėje 2:0 įveikę Minsko "MTZ-RIPO" (Baltarusija) klubą ir 1:0 – Rusijos jaunimo (iki 21 m.) rinktinę, nepaisant paskutiniosios kovos su turkmėnų Ašchabado "Ašchabad" baigties, užsitikrino pirmą vietą grupėje ir teisę žaisti ketvirtfinalyje.

Rungtynėse su baltarusiais Valdo Urbono auklėtiniai persvarą įgijo baigiantis mačui. 75 min. pirmą įvartį įmušė estas Taavi Rahnas, po keturių minučių rezultatą padidino Deimantas Bička – 2:0.

"Stengiausi kamuolį perduoti į baudos aikštelę, kad įvartį muštų komandos draugai. Tačiau kamuolio nelietė nė vienas žaidėjas ir jis įkrito į vartus", – apie iš 40 m pasiektą kuriozinį įvartį pasakojo D.Bička.

Po rungtynių V.Urbonas, duodamas interviu klubo portalui, pripažino, kad susitiko panašaus pajėgumo komandos: "Žaidėme su rimtu varžovu, o mūsų pranašumas išryškėjo tik antrajame kėlinyje po standartinių situacijų, kuomet įmušėme du įvarčius. Gerai sužaidėme ir gynyboje. Baltarusiai prie mūsų vartų beveik nesukūrė pavojingų situacijų."

Baltarusijai atstovavusi "MTZ-RIPO" ekipa savo šalies čempionate buvo užėmusi trečią vietą. Į Rusijos sostinę bronzos medalininkai vyko vietoj atsisakiusių dalyvauti aukštesnes vietas užėmusių Borisovo BATE ir Minsko "Dinamo" vienuolikių.

Sekmadienį "Ekrano" futbolininkai pasiekė kuklesnę, tačiau lengvesnę pergalę 1:0, įveikę Rusijos jaunimo rinktinę (U-21). Įvartį 13 min. į Rusijos vartus įmušė serbas Dušanas Matovičius.

Vėliau pasižymėti turėjo progų abi vienuolikės, tačiau Lietuvos ekipos atakos buvo pavojingesnės.

Įvarčio autorius po rungtynių buvo įsitikinęs, kad "Ekranas" didžiąją rungtynių dalį kontroliavo situaciją.

"Laimė, mums pavyko įmušti vieną įvartį iš daugelio progų ir laimėti, – sakė serbas. – Mūsų komandai pavyko neutralizuoti gerus rusus saugus ir tuo suardyti varžovų komandos žaidimą."

Pirmąsias dvejas "Ekrano" rungtynes buvo atvykęs stebėti Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės treneris Jose Couceiro ir Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius.

Internetinio puslapio "fkekranas.lt" autoriams duodamas interviu J.Couceiro neslėpė, kad turnyras – vidutinio lygio.

O į Maskvą jis atvyko pažiūrėti galimų kandidatų į rinktinę.

"Vasarį organizuosime rinktinės stovyklą, todėl man reikia stebėti žaidėjus, kuriuos kviesiu į ją, – apie kelionės į Rusiją tikslą sakė portugalas. – Norėjau pamatyti "Ekrano" žaidėjus, todėl aš čia."


Rezultatai

"MTZ-RIPO" – "Ekranas" 0:2 (0:0). T.Rahnas (75 min.), D.Bička (78).

Rusija (U-21) – "Ašchabad" 0:0.

"Ekranas" – Rusija (U-21) 1:0. D.Matovičius (13).

"Ašchabad" – "MTZ-RIPO 0:4 (0:2). D.Saščenko (17), A.Kamara (42), N.Seolinas (54, 57).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių