R.Kurtinaitis čempionų komandai nebereikalingas

Rimo Kurtinaičio karjera Vilniaus "Lietuvos ryto" komandoje baigta. Kitą sezoną sostinės ekipą turėtų treniruoti kroatas Draženas Anzulovičius arba slovėnas Jure Zdovcas.

Pirmadienį oficialiai paskelbta, kad R.Kurtinaičio ir "Lietuvos ryto" klubo keliai skiriasi "abipusiu sutarimu". Portalas lrytas.lt pranešė, kad šalies čempionų ekipą kitą sezoną treniruoti esą pretenduoja trys kandidatai, kurie visi – užsieniečiai.

p>Kroatijos portalas košarka.hr sekmadienį paskelbė, kad naujuoju sostinės ekipos treneriu turėtų tapti D.Anzulovičius, rašo basketnews.lt.

Patikimi šaltiniai skelbia, kad sekmadienį vakare su strategu iš Kroatijos sudaryta vienų metų trukmės sutartis su galimybe ją pratęsti dar vienam sezonui.

D.Anzulovičius pastarąjį sezoną epizodiškai dirbo Donecko "Donetsk" ekipoje. Gruodį jis pakeitė iš klubo pasitraukusį Ramūną Butautą, bet sausį komanda buvo išformuota.

2003–2007 m. jis dirbo Zagrebo "Cibonos" vyriausiuoju treneriu. Pusę 2007–2008 m. sezono treniravo Permės "Ural Great", likusią pusę – Šarlerua "Spirou" ekipą.

Tarp potencialių kandidatų eiti Vilniaus ekipos vyriausiojo trenerio pareigas vietoj Kurtinaičio taip pat minima Liublianos "Olimpia" stratego iš Slovėnijos J.Zdovco pavardė.

Vilniaus komandos vadovas Jonas Vainauskas anksčiau buvo užsiminęs, kad R.Kurtinaitis gali būti nebepajėgus vesti ekipą į aukštesnį lygį.

"Nežinau, ar per trečiuosius darbo metus Rimas gali įvykdyti aukščiausius mūsų reikalavimus Eurolygoje. Nuo vasario mėnesio komandos žaidimas nebuvo toks, kokio tikėjomės. "Lietuvos ryto" žaidimas turėjo gerėti arba likti toks, koks buvo sezono pradžioje", – kalbėjo "Lietuvos ryto" valdybos pirmininkas.

J.Vainauskas užsiminė, kad kitą sezoną jo ekipa bandys patekti į Eurolygos ketvirtfinalį.

Pusantro sezono "Lietuvos ryto" krepšininkus treniravęs R.Kurtinaitis iškovojo šešis trofėjus: po dvi LKL ir Lietuvos krepšinio federacijos taures (2009 ir 2010 m.), Europos taurę (2009 m.) ir Baltijos krepšinio lygos nugalėtojų laurus (2009 m.).

"Lietuvos rytui" laimėjus šio sezono LKL pirmenybes, R.Kurtinaitis buvo pareiškęs norą likti komandoje. Pirmadienį portalo atn.lt kalbintas penkiasdešimtmetis krepšinio specialistas teigė nesijaučiantis įžeistas dėl "Lietuvos ryto" vadovų sprendimo, tačiau apgailestavo, kad negalės toliau dirbti su sostinės ekipa.

"Jei vadovai nusprendžia, kad man vadovaujant iškovoti šeši titulai iš septynių yra per mažai, tai jų valia. Tiesa, gerai, kad atleidžiamas esu dabar, o ne, tarkim, rugsėjį. Mano nuomone, darbą atlikau gerai. Šį sezoną "Lietuvos ryto" sudėtis buvo silpnesnė nei praėjusį, bet vis tiek nuveikėme daug – žaidėme neblogą komandinį krepšinį, – kalbėjo R.Kurtinaitis. – Gal kai kam nepatiko, kad turiu tvirtą savo nuomonę, kalbu, ką galvoju, kad esu labai griežtas. Aš esu labai griežtas, bet tik per dviejų valandų rytinę ir vakarinę treniruotę bei per rungtynes."

Trenerio teigimu, jo paslaugomis jau susidomėjo dvi neįvardytos Ispanijos ACB lygos komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių