Rankininkų pabaigtuvės: trofėjai, titulai, lyderiai

Lietuvos vyrų ir moterų rankinio lygų sezonus sėkmingiausiai užbaigė Vilniaus komandos, iškovojusios visų spalvų medalių. Trofėjais džiaugėsi iš viso šešių miestų klubai.

„Šviesa“ neblėsta

Vyrų rankinio lygos čempionatą ketvirtus metus iš eilės laimėjo Vilniaus „Šviesos“ ekipa.

Sidabrą pelnė Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, bronzą – Kauno „Granito-Kario“ komanda.

Naudingiausiu (MVP) sezono žaidėju išrinktas „Šviesos“ vartininkas 36-erių Giedrius Morkūnas.

„Individualaus prizo tikrai nesitikėjau. Visada sakau, kad aikštėje yra geresnių už mane. Mano prioritetas – komandos rezultatai, – sakė po legionieriaus karjeros Prancūzijos, Islandijos ir Suomijos klubuose į Vilnių grįžęs ir jau trečią Lietuvos čempiono titulą su „Šviesa“ iškovojęs G. Morkūnas. – Šiemet dar kartą įsitikinome, kad titulą apginti visada sunkiau negu pirmą kartą iškovoti. Reikia daugybės faktorių ir sėkmės, kad pavyktų tai padaryti ne vienus metus iš eilės. Labai džiaugiamės, kad pavyko pratęsti čempionišką seriją, dėkojame sirgaliams, kurie mus palaikė ne tik skinant pergales, bet ir sunkiais momentais. Čempionų taurė vainikavo visą mūsų sezoną.“

Rezultatyviausiai rungtyniavo 175 įvarčius pelnęs „Granito-Kario“ atakų lyderis Modestas Štarolis.

Į simbolinę lygos rinktinę kartu su G. Morkūnu ir M. Štaroliu išrinkti Laurynas Simonavičius, Mykolas Lapiniauskas, Lukas Juškėnas, Gytis Šmantauskas ir Karolis Stropus (visi – „Dragūnas“), taip pat Martynas Lapinskas („Vilnius“).

Patirtis: „Šviesos“ vartininkas G. Morkūnas per savo karjerą yra žaidęs Prancūzijos, Islandijos ir Suomijos klubuose. / vhc.lt nuotr.

Auksas – varėniškiams

Pirmos lygos čempionatą antrus metus iš eilės laimėjo Varėnos „Ūlos“ rankininkai.

Finalo ketverto turnyre varėniškiai tik po dviejų pratęsimų 42:39 palaužė „Molėtų“ komandą ir 26:24 įveikė antroje vietoje likusius „Šiaulius“.

Bronzos medaliai įteikti Klaipėdos „Viesulo SC/Dragūno“ ekipai, 37:23 nugalėjusiai „Molėtus“.

Simbolinėje lygos rinktinėje – vartininkas Ignas Maciulevičius (Kauno rajono „SM-Garliava“), kitų pozicijų žaidėjai – Paulius Čėsna, Matas Kairys ir Kęstutis Kremeris (visi – „Viesulo SC/Dragūnas“), Tomas Boguševičius („SM-Garliava“), Simas Butkus („Šiauliai“) ir Ignas Savičius („Ūla“).

Pirmos lygos MVP – S. Butkus. „Šiaulių“ atakų lyderis tapo ir rezultatyviausiu čempionato žaidėju, pelnė 214 įvarčių.

Naudingiausia – 20-metė

Moterų rankinio lygos čempionių titulą apgynė Kauno rajono „Cascada-Garliava SM“.

Sidabras jau ketvirtus metus iš eilės atiteko Vilniaus „Eglei“, bronza – Vilniaus „Sostinės tauro“ rankininkėms.

Dar kartą įsitikinome, kad titulą apginti visada sunkiau negu pirmą kartą iškovoti.

MVP titulą pelnė Garliavos komandos žaidėja 20-metė Martyna Ustilaitė.

„Prizas labai nustebino, jo tikrai nesitikėjau, tačiau neslėpsiu: smagu, kad kiti mato mano pastangas, gerai įvertina žaidimą, – teigė M. Ustilaitė. – Svarbiausia, kad apgynėme titulą, nors šis sezonas buvo sudėtingesnis negu pernykštis, prireikė daugiau laiko suderinti žaidimui. Be to, sustiprėjo varžovių komandos, tad, siekiant tikslo, prireikė daugiau pastangų.“

Rezultatyviausia žaidėja antrus metus paeiliui – 18-metė Gabija Pilikauskaitė. „Sostinės tauro“ lyderė pelnė 121 įvartį.

Į simbolinę rinktinę išrinktos vartininkės Evita Žilionytė („Eglė“), Daria Belokurova (Kauno „Žalgiris“) ir kitų pozicijų žaidėjos – Dominyka Andronik („Sostinės tauras“), Beatričė Ruseckaitė ir Rita Rakauskienė (abi – „Eglė“), Emilė Aglinskaitė, Karolina Sparnauskaitė ir Grėta Burkaitė (visos – „Cascada-Garliava SM“), Agnė Gudlinkytė („Žalgiris“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių