Norvegijos arbitrui – „Chelsea“ žaibai

Norvegijos futbolo arbitras Tomas Henningas Evrebe asmeninio saugumo sumetimais mažiausiai iki kito sezono pradžios turėtų vengti susitikimų su Londono "Chelsea" žaidėjais ir sirgaliais.

"Teisėjas buvo nupirktas. Nežinau, kas jis iš tikrųjų, – arbitras ar vagis. Jis neturi teisės daugiau teisėjauti futbolo varžybose", – niršo "Chelsea" ekipos gynėjas Jose Bosingwa po antrojo Europos klubų Čempionų lygos pusfinalio mačo, kurį Londono komanda su ispanų "Barcelona" baigė lygiosiomis 1:1, tačiau į finalą nepateko.

Jame gegužės 27-ąją Italijos sostinėje Romoje barseloniečiai išmėgins jėgas su kita Anglijos ekipa "Manchester United", pusfinalyje 1:0 ir 3:1 eliminavusia Londono "Arsenal" vienuolikę.

"Barcelona" išsigelbėjo po Andreso Iniestos įvarčio per T.H.Evrebe skirtas papildomas minutes. Tačiau "Chelsea" širšių lizdą labiausiai suerzino ne tai. Britus treniruojančio Guuso Hiddinko nuomone, norvegas nusuko nuo jo komandos keturis 11 m baudinius.

"Klysta žaidėjai, treneriai, teisėjai. Tačiau kai arbitro švilpukas tyli net keturiais identiškais atvejais, tuomet turiu pripažinti, kad tai blogiausias teisėjavimas, kokį esu kada nors matęs. Bendras šių rungtynių įspūdis – lyg būtume apvogti", – piktinosi G.Hiddinkas.

"Chelsea" teigia, kad T.H.Evrebe pirmajame kėlinyje nepagrįstai nenubaudė Ispanijos ekipos 11 m baudiniais už pražangas prieš Florentą Maloudą ir Didier Drogbą, o antrajame – už Yaya Toure pražangą prieš Nicolas Anelka ir Gerardo Pique žaidimą ranka baudos aikštelėje. Pats G.Pique po rungtynių pripažino, kad iš tikrųjų lietė kamuolį ranka.

Pasibaigus rungtynėms prie T.H.Evrebe grėsmingai puolęs aiškintis santykių D.Drogba užsidirbo geltoną kortelę.

"Nemačiau, ar tie taisyklių pažeidimai buvo verti baudinių, kaip tvirtina varžovai, tačiau gali būti, kad "Chelsea" pretenzijos pagrįstos", – svarstė "Barcelona" vyriausiasis treneris Josepas Guardiola.

Čempionų lygos finalas "Barcelona" ekipai bus šeštasis, ispanai triumfavo 1992 ir 2006 m.

"Manchester United" lemiamą dvikovą žais antrus metus iš eilės bei ketvirtą kartą klubo istorijoje. Iki šiol visi trys finalai – 1968, 1999 ir 2008 m. – Mančesterio futbolininkams buvo sėkmingi.


Rungtynių statistika

"Chelsea" – "Barcelona" 1:1 (1:0). 37857 žiūrovai. Įvarčiai: M.Essienas (9 min.)/A.Iniesta (90+3 min.). Smūgiai į vartus – 12:14, smūgiai į vartų plotą – 4:1, kampiniai – 6:6, nuošalės – 5:0.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Suprantama kad norejo laimeti, bet visada bus tokiu teiseju, kurie skirs tik garantuotus 11m baudinius (t.y. kai akivaizdziai ispiria ar ranka numusa). Cia buvo tik prilaikymai ir kamuolio atsitrenkimai i rankas, 100% nei vieno (nebent pats pirmas atvejis, bet ir tai prazangos pradzia buvo ties linija - ka ir traktavo)

Me

Me portretas
Nupirktas teisėjas vidurį grajaus išvaro vieną Barsos žaiėją, kad Chelsea pirmauja 1:0 ?:)))) Kur čia logika?:)

saras

saras portretas
kad ir tas pats zaidejas buvo isvarytas tikrai uz nieka , kad mate rungtynes tikrai pastebejo kad buvo tikras teisejo SOU
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių