A lygos tribūnose – buvęs „Chelsea“ treneris

Lietuvos futbolo A lyga sulaukė garbingo svečio. Rungtynes Vilniuje tarp "Vėtros" ir "Šiaulių" komandų aplankė buvęs Londono "Chelsea" strategas Avramas Grantas.

Geras "Chelsea" savininko Romano Abramovičiaus draugas į Lietuvą atvyko Edinburgo "Hearts" savininko ir FBK "Kaunas" rėmėjo Vladimiro Romanovo kvietimu. A.Grantui "Vėtros" stadiono ypatingų svečių tribūnoje draugiją taip pat palaikė vienas "Hearts" vadovų Sergejus Fedotovas.

Rungtynių pabaigos žydų specialistas nesulaukė. Su savo kompanionais jis stadioną paliko likus 15 minučių iki finalinio švilpuko, bet nieko nepražiopsojo. Tuo metu 2:1 pirmavusi "Vėtra" iki mačo pabaigos išlaikė pranašumą.

A.Grantas "Chelsea" treneriu dirbo beveik visą 2007–2008 m. sezoną, kurio pradžioje pakeitė Jose Mourinho. Londono klubas tą sezoną trejose varžybose – Čempionų lygoje, "Premier" lygoje ir Anglijos lygos taurės varžybose – turėjo tenkintis antrąją pozicija. Šiuo metu trenerio darbo nedirbantis 54-erių A.Grantas taip pat yra vadovavęs Izraelio rinktinei ir keliems šios šalies klubams.

"Vėtros" stadione garbingas svečias neišvydo geros kokybės futbolo. Abiejų komandų treneriai pripažino, kad žaidėjai buvo pavargę po sekmadienį sunkiomis oro sąlygomis vykusių susitikimų.

"Šiandien esu patenkintas tik rezultatu, nes mačo pabaigoje atidavėme iniciatyvą varžovams ir vos neleidome jiems išlyginti rezultato. "Šiauliai" mums yra neparanki komanda. Jiems pralaimėjome ir šiemet (1:2), ir praėjusį sezoną", – svetainė futbolas.lt citavo "Vėtros" strategą Virginijų Liubšį.

Kaip ir "Vėtrai", dėl trijų taškų teko pavargti kitiems lyderiams Marijampolės "Sūduvai" ir Panevėžio "Ekranui". Abi komandos iškovojo minimalias pergales prieš čempionato naujokus.

Dviejų A lygos debiutančių tarpusavio kovą laimėjo įsibėgėjanti Gargdžų "Banga", svečiuose 2:0 įveikusi Kauno "LKKA-Teledemą". Laikinosios sostinės komandos gretose debiutavo saugas iš Brazilijos Mandinho, tačiau trenerio Viačislavo Novikovo jo pasirodymas nesužavėjo.

"Prašėme, kad jis atliktų daugiau perdavimų. Deja... Brazilas neblogai valdo kamuolį, tačiau iš jo tikėjomės daugiau. Apskritai komanda šiandien sužaidė neblogai, bet nerealizuojame progų", – pažymėjo V.Novikovas.


XI turo statistika

Vilniaus "Vėtra" – "Šiauliai" 2:1 (0:0). Įvarčiai: J.Morozas (32 min.), T.Eliošius (57); E.Marozas (63).

Pakruojo "Kruoja" – Marijampolės "Sūduva" 0:1 (0:1). P.Krasnovskis (9).

Panevėžio "Ekranas" – Tauragės "Tauras" 2:1 (1:0). V.Trakys (2), E.Varnas (74); A.Rimkevičius (88).

Kauno "LKKA-Teledema" – Gargždų "Banga" 0:2 (0:1). I.A.Douglasas (42), A.Lipskis (77).


A lygos lentelė (pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)

1. "Sūduva" 8 3 0 26:3 27

2. "Vėtra" 7 3 1 26:10 24

3. "Ekranas" 7 3 1 21:9 24

4. "Banga" 3 3 5 9:18 12

5. "Šiauliai" 4 0 7 13:13 12

6. "Tauras" 2 3 6 8:13 9

7. "LKKA-Teledema" 2 2 7 9:25 8

8. "Kruoja" 1 3 7 11:32 6

Rezultatyviausi žaidėjai: T.Kijanskas ("Vėtra") – 9 įvarčiai, P.Lukšys ("Sūduva") – 7, A.Urbšys ("Sūduva") ir V.Trakys ("Ekranas") – po 5.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Tai ar vertėjo svečiams iš taip toli trenktis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių