Lietuvos rankinio klubai sužinojo varžovus Europos taurės turnyre

  • Teksto dydis:

Europos rankinio federacijos (EHF) būstinėje Vienoje ištraukti 2024-2025 m. sezono Europos taurės turnyrų burtai.

Kaip ir praėjusį sezoną, Europos taurės turnyruose Lietuvai atstovaus keturi vyrų ir du moterų klubai. Tai rekordinis Lietuvos atstovų skaičius Europos turnyruose per visą istoriją.

Europos taurės vyrų turnyre Lietuvos čempionai Vilniaus „Šviesos“ rankininkai ir vicečempionas Klaipėdos „Dragūnas“ pagal reitingą pateko į antrąjį turnyro etapą. Lietuvos rankinio lygos prizininkas Kauno „Granitas-Karys“ ir Vilniaus „Amber“ klubas kovas Europos taurės turnyre pradės nuo pirmojo etapo.

„Granito-Kario“ rankininkai pirmajame etape susitiks su Ormožo „Jeruzalem“ klubu. Praėjusiame sezone „Jeruzalem“ komanda Slovėnijos čempionate užėmė 5 vietą. Jeigu „Granitas-Karys“ įveiks pirmąjį etapą, antrajame kauniečiai susitiktų su Bosnijos ir Hercegovinos vicečempionu Bania Lukos „Borac“ klubu. Tituluotas „Borac“ klubas yra tapęs stipriausiu Europoje, kai 1976 m. laimėjo EHF Čempionų taurę (dabartinė Čempionų lyga). 1991 m. „Borac“ iškovojo ir EHF Europos taurę.

Antrą sezoną Europos taurės turnyre dalyvausianti „Amber“ komanda pirmajame etape susitiks su Vienos „Fivers“ ekipa. Praėjusiame sezone „Fivers“ rankininkai Austrijos čempionate nukeliavo iki pusfinalio, kur pralaimėjo čempionu tapusiam „Linz“ klubui. Jeigu „Amber“ įveiktų austrų barjerą ir patektų į antrąjį etapą, čia vilniečiai stotų į kovą su praėjusio sezono Europos taurės turnyro finalininke Pirėjo „Olympiakos“ komanda.

Pirmasis Europos taurės turnyro etapas numatytas rugsėjo 14-15 ir 21-22 d. Antrasis etapas vyks spalio 19-20 ir 26-27 d.

Antrajame etape Lietuvos čempionai „Šviesos“ rankininkai rungtyniaus su Estijos vicečempione Rasiku „Mistra“ komanda. Praėjusį sezoną „Šviesa“ ir „Mistra“ dukart susitiko Baltijos lygoje ir pasidalijo po pergalę. Vilniuje „Šviesa“ laimėjo 30:27, svečiuose vilniečiai pralaimėjo minimaliu skirtumu 32:33.

Lietuvos vicečempionai „Dragūno“ rankininkai antrajame etape kovos su Šiaurės Makedonijos čempionato prizininku Skopjės „Alkaloid“ klubu. Tik 2021 m. įkurtas „Alkaloid“ klubas praėjusį sezoną laimėjo pirmąjį trofėjų – iškovojo šalies taurę. Ambicijų nestokojantį „Alkaloid“ klubą nuo 2022 m. treniruoja vienas geriausių visų laikų pasaulio rankininkų, rezultatyviausias visų laikų Čempionų lygos žaidėjas Kirilas Lazarovas.

Europos taurės moterų turnyre visos 64-ios komandos turnyrą pradės nuo antrojo etapo.

Lietuvos čempionė Kauno r. „Cascada-HC Garliava SM“ susitiks su Italijos vicečempione „Erice“ komanda. Praėjusį sezoną „Erice“ rankininkės iškovojo Italijos taurę ir supertaurę.

Kauno „Žalgirio“ rankininkės Europos taurės turnyre rungtyniaus su Islandijos čempione Reikjaviko „Valur“ komanda. Praėjusį sezoną „Valur“ komanda Islandijos čempionate patyrė vos vieną pralaimėjimą. „Valur“ rankininkės užtikrintai tapo reguliariojo sezono nugalėtojomis, o pusfinalio ir finalo serijas laimėjo sausu rezultatu 3:0.

Europos taurės moterų turnyras prasidės spalio 5-6 d. Atsakomosios antrojo etapo rungtynės numatytos spalio 12-13 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių