Lietuvos plaukikai – Europos čempionai!

  • Teksto dydis:

Europos plaukimo čempionate Belgrade – istorinis Lietuvos plaukikų pasiekimas. Pirmadienio vakarą vykusiame estafetės 4 po 200 m laisvu stiliumi finale lietuviai iškovojo aukso medalius.

Panevėžiečiai Tomas Navikonis, Tomas Lukminas, Kristupas Trepočka ir Danas Rapšys estafetę įveikė pirmi – per 7 min. 8,04 sek. ir užfiksavo naują šalies rekordą. Pastarasis išsilaikė pusdienį – ryte jį pasiekė T. Navikonis, T. Lukminas, K. Trepočka ir Rokas Jazdauskas, kuriam taip pat atiteks aukso medalis.

Sidabro medalius iškovojo Vengrija (7 min. 9,59 sek.), o trečią vietą užėmė Graikijos komanda (7 min. 9,73 sek.).

Lietuvos plaukikų iškovotas estafetinės rungties auksas – pirmasis šalies istorijoje. Iki tol mūsiškiai estafetinių medalių buvo pelnę tik jaunimo varžybose.

Andrius Šidlauskas (tren. Paulius Povilionis, Ina Paipelienė) vyrų 100 m plaukimo krūtine pusfinalyje užėmė šeštą vietą (1 min. 0,18 sek.) ir sėkmingai pateko į rytoj vyksiantį finalą.

Priminsime, kad Šiaulių plaukimo centro „Delfinas“ auklėtinis ryte įvykdė olimpinių žaidynių normatyvą, kai laimėjo šios rungties kvalifikaciją (59,36 sek.).

Justine Elizabeth Murdock (tren. Rachel Stratton-Mills) moterų 200 m plaukimo nugara rungtyje užėmė 12 vietą (2 min. 14,75 sek.).

Plaukikams šis čempionatas – paskutinė galimybė įvykdyti olimpinius normatyvus. Atranka į olimpines žaidynes užsidaro birželio 23 dieną.

Pasveikino premjerė

„Garsiausi plojimai mūsų vyrų plaukimo estafetės rinktinei! Stiprybės ir galingų yrių, kurie, tikiu, atneš dar ne vieną pergalę ne tik Europoje, bet ir pasaulyje“, – pirmąjį per nepriklausomos Lietuvos istoriją estafetės rungties auksą suaugusiųjų varžybose iškovojusį ir Lietuvos rekordą pagerinusį vyrų estafetės ketvertą pasveikino Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagarba

pagarba portretas
cia rimti vyrai,ne klounai kašioriai.

Ir prie ko čia Šimonytė?

Ir prie ko čia Šimonytė? portretas
Visame pasaulyje įprasta, kad šalies sportininkus su pergalėmis sveikina valstybės prezidentas. Ir tai yra net šalyse kurių prezidento institucija yra tik nominali, kai Anglijos karaliaus. O čia boba stengiasi užbėgti už akių ir pasimaivyti.

Jonas

Jonas portretas
Šaunuoliai!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių