Lietuviams nepavyko apsiginti nuo prancūzų

  • Teksto dydis:

Europos motobolo (motociklų futbolo) čempionato sidabro medalius iškovojo Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) rinktinė.

Jaunimo komanda (treneriai Rimantas Žiubrys ir Kęstutis Sakalauskas), kurią sudarė kretingiškiai Jokūbas Paulauskas, Armandas Žvinklys, Tadas Žiubrys, Neilas Rimkus, Rytis Kliusovas, Matas Kuzminskas, Andrius Lukauskas, Deividas Žiubrys ir skuodiškiai Kipras Medvidas ir Paulius Galdikas, finale 2:5 pralaimėjo prancūzams.

Per mačą dėl aukso įvarčius įmušė T. Žiubrys ir K. Medvidas.

Lietuviai pirmiausia 5:1 nugalėjo Nyderlandų komandą, 0:6 pralaimėjo vokiečiams, 0:2 – prancūzams ir pusfinalyje vėl susitiko su Vokietijos atstovais. Mūsiškiai šventė pergalę 3:0 (varžovų vartininką nuginklavo A. Lukauskas, T. Žiubrys ir K. Medvidas) ir pateko į finalą.

Dėl Europos motobolo čempionato trofėjų kovojo ir Lietuvos suaugusiųjų rinktinė. Jai atstovavo kretingiškiai Raimondas Alseika, T. Žiubrys, Gintas Rudys, Justas Bendikas, Lukas Šimkus, Paulius Žąsytis, Andrius Lukauskas, Gabrielius Pazdrazdis ir skuodiškiai Julius Jonkus ir Žygimantas Petkus.

Trenerio Renato Žiubrio vadovaujama komanda 2:1 nugalėjo olandus (abu įvarčius pelnė L. Šimkus), 1:6 pralaimėjo vokiečiams, 1:5 – prancūzams (paguodos įvartį pelnė L. Šimkus), pusfinalyje dar kartą nusileido Vokietijos motobolininkams – 0:8, o mažajame finale dėl bronzos 2:3 – olandams (varžovų vartininką dukart nuginklavo L. Šimkus).

Europos čempionais tapo prancūzai, 3:2 palaužę vokiečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių