„Kauno dienos“ turnyre – teniso mėgėjų ir profesionalų antplūdis

Vis tvirtesnes pozicijas mūsų šalies sporto pasaulyje išsikovojantis tenisas gali pasigirti sparčiai augančiu entuziastų skaičiumi. Didžiausiame Kauno uždarame teniso aikštyne „ecoTENNIS“ pirmą kartą šios sporto šakos mėgėjai ir profesionalai kovos dėl „Kauno dienos“ įsteigtos taurės.

Sveikina iniciatyvą

Ričardui Berankiui ir Laurynui Grigeliui kantriai kopiant į viršų pasaulio tenisininkų reitingo klasifikacijoje, aistrą geltonam kamuoliukui ir raketei pajunta vis daugiau lietuvių.

Kasmet sparčiai daugėja teniso aikštynų, juose treniruotes lankančių vaikų, organizuojama vis daugiau ir didesnių turnyrų, kuriuose laimę gali išbandyti įvairaus amžiaus grupių ir meistriškumo tenisininkai.

Kaunas nuo senų laikų garsėjo kaip perspektyvių tenisininkų kalvė. Per daugybę metų laikinoji sostinė išugdė ne vieną teniso specialistą, kuris šalies garbę gynė tarptautiniuose turnyruose.

„Mane tikrai džiugina tai, kad šiai sporto šakai šalyje skiriama vis daugiau dėmesio. Daugėja norinčiųjų žaisti ir treniruotis, organizuojama vis daugiau įvairaus lygio turnyrų. Tokios iniciatyvos, kuriose gali dalyvauti net ir mėgėjai, yra labai sveikintinos“, – apie teniso nūdieną kalbėjo ne vienus metus šiai sporto šakai atidavęs, o šiuo metu treneriu dirbantis veteranas Stasys Labanauskas.

Didžiuosiuose miestuose sparčiai steigiantis teniso mokykloms ir akademijoms, po truputį bliūkšta ir mitas, kad ši sporto šaka – turtuolių užsiėmimas. Pastaraisiais metais gerokai išaugęs teniso masiškumas leidžia gerokai sumažinti treniruočių išlaidas. Prestižine sporto šaka vadinamas tenisas vis labiau tampa prieinamas kiekvienam lietuviui.

Gausus dalyvių būrys

„Tenisas Kaune kasmet vis populiaresnis. Apie tai galime spręsti iš dalyvių susidomėjimo, organizuojant įvairius mėgėjų turnyrus. “Kauno dienos„ turnyras – vienas masiškiausių, dalyvauti jame norą pareiškė gausus būrys teniso entuziastų. Neseniai mūsų teniso komplekse praūžė moterų vienetų turnyras “Pavasario gėlytės„, o ateinantį savaitgalį nekantriai laukiama dar vienos teniso šventės“, – kalbėjo turnyro direktorė Daiva Bublienė.

Pasak jos, planuojama, kad varžybos dėl „Kauno dienos“ taurės taps tradicinės. Nors registracija prasidėjo tik praėjusią savaitę, norinčiųjų pasivaržyti buvo tiek daug, kad laisvų vietų beveik neliko jau po kelių dienų. Planuojama, kad iš viso turnyre varžysis 112 sportininkų mėgėjų ir profesionalų.

Varžybos bus organizuojamos keturiose grupėse ir vyks visose 8 puikiai įrengtose „ecoTENNIS“ komplekso aikštelėse. Vyks vyrų ir moterų mėgėjų dvejetų mačai bei turnyras, kuriame mėgėjai galės varžytis porose su profesionalais. Bus organizuojamos moterų, žaidžiančių ne ilgiau nei 3 metus, vienetų varžybos.

Dalyviai žais prancūzų teniso inventoriaus gamintojo „Babolat“ kamuoliukais – tokiais pačiais, kaip ir viename iš keturių „Didžiojo kirčio“ turnyrų, Prancūzijos atvirame teniso čempionate „Rolland Garros“.

Norą dalyvauti varžybose pareiškė ne tik Kauno teniso mokyklose savo meistriškumą ugdantys mėgėjai. Dalyvių sąraše yra ne vienas teniso entuziastas iš Vilniaus, Klaipėdos, Marijampolės, Alytaus ir kitų miestų.

„Tokio dalyvių skaičiaus sulaukia nebent mūsų tradicinis kalėdinis turnyras“, – prasitarė D.Bublienė.

Pasak jos, varžybų nugalėtojams ir prizininkams bus įteikti turizmo agentūros „Superturas“, viešbučio „Daniela“, gaivųjį ir virškinimą skatinančių medžiagų praturtintą mineralinį vandenį „Perrier“ tiekiančių „Mineralinių Vandenų“ bei kitų rėmėjų įsteigti prizai. Po šeštadienį įvyksiančios pirmosios varžybų dienos visi renginio dalyviai ir svečiai bus pakviesti į „Bajorkiemyje“ vyksiančią šventę.

Dalyvaus ir autoritetai

Savaitgalį „ecoTENNIS“ sporto komplekse bus galima išvysti ir ne vieną žinomą Lietuvos teniso asmenybę. Su savo auklėtiniu Rolanu Išganaičiu dvejetų varžybose ketina dalyvauti ir daugiau nei ketverius metus pirmąja šalies rakete buvęs Gvidas Sabeckis. Praeityje ne kartą Lietuvos garbę Daviso taurės varžybose gynęs sportininkas prieš kelerius metus įkūrė savo teniso mokyklą ir ruošia jaunąją sportininkų kartą.

Dėl „Kauno dienos“ taurės kovos ir buvęs ilgametis G.Sabeckio porininkas Daviso taurės varžybose Aurimas Karpavičius. Teniso treneriu šiuo metu taip pat dirbantis 27-erių vyras neabejoja, kad turnyro dalyviai savaitgalį patirs daug malonių akimirkų. Jo porininku varžybose bus automobilių nuoma užsiimančios UAB „Dorvina“ direktorius Aidas Valiukevičius.

„Dalyvių – daug, tad laukia labai įdomi ir intriguojanti kova. Kas bus favoritai, pasakyti sudėtinga, nes varžysis daug panašaus pajėgumo sportininkų. Girdėjau, kad iš sostinės ketina atvykti Tado Čeledino ir Algirdo Draugelio duetas, taip pat gana pajėgūs ir G.Sabeckio su R.Išganaičiu bei Tado Tarasevičiaus su Ramūnu Žuku dvejetai. Apskritai, šiame turnyre svarbiausia – gerai praleisti laiką, o nugalės turbūt tas dvejetas, kurio abu nariai yra kuo aukštesnio meistriškumo. Dvejetų varžybose vienas per daug nenuveiksi“, – prognozavo A.Karpavičius.

„Kaune teniso mėgėjų nemažai ir turnyrai “ecoTENNIS„ sporto komplekse vyksta dažnai. Vis dėlto šis turnyras bus išskirtinis, nes jame dalyvaus daug žaidėjų. Susirinks tenisininkai iš visos Lietuvos, bus įdomu. Sveikinu tokias idėjas ir ypač džiaugiuosi “Kauno dienos„ iniciatyva. Reikia palaikyti tokius sumanymus“, – dienraščiui sakė 42-ejų A.Valiukevičius, kuris taip pat prisideda prie mėgėjų teniso varžybų organizavimo.

Teniso entuziastas prisipažino, kad jo stažas teniso aikštynuose – 9 metai, dvejus iš jų jis treniruojasi su A.Karpavičiumi. Verslininkas prisipažino, kad paprastai jo porininkas būna Darius Augustinaitis, tačiau šis specialistas ateinantį savaitgalį bus „Kauno dienos“ turnyro vyriausiasis teisėjas.

„Esu kairiarankis, todėl man visuomet imponuoja ispano Rafaelio Nadalio žaidimas. Tenisas – ne tik puiki pramoga. Su draugais nuolat stebime svarbiausių varžybų kovas, o sezono pabaigoje planuojame nuvykti į Londone vykstantį aštuonių pajėgiausių planetos tenisininkų baigiamąjį turnyrą“, – teigė verslininkas.

Tenisas – didžiausia aistra

Tenisas – sporto šaka, vienodai populiari tiek tarp vyrų, tiek tarp moterų. Dėl „Kauno dienos“ taurės merginų ir moterų dvejetų varžybose panoro dalyvauti daugiau nei 16 porų, tad kelias teko įtraukti į rezervinį sąrašą.

„Būdama maža išbandžiau daugybę sporto šakų – pradedant lengvąja atletika bei krepšiniu ir baigiant šachmatais. Tenisas tuo metu nebuvo populiarus, tačiau kai jį mūsų šalyje pradėjo žaisti ir mėgėjai, iš karto pamilau šią sporto šaką. Savo malonumui ir fizinei formai palaikyti sportuoju jau dešimt metų. Jei jaučiuosi gerai, stengiuosi pažaisti beveik kiekvieną dieną“, – prisipažino 42-ejų prancūziškais automobiliais ir jų dalimis prekiaujančio „Peugeot Citroen“ centro viena vadovių Daina Sinkevičienė.

Ji moterų mėgėjų porų varžybose žais su Nomeda Jonaitiene. „Su Nomeda seniai kartu treniruojamės ir puikiai viena kitą jaučiame. Žaisti poroje su ja man tikrai nebus naujiena. Esu labai patenkinta savo partnere. Tai tas žmogus, kuriuo galiu pasitikėti. Duetas – tai komanda, o joje kiekviena sportininkė turi viena kitą papildyti“, – savaitgalio varžybų nuotaikomis jau gyveno teniso entuziastė.

D.Sinkevičienė ne tik žaidžia, bet ir pati moterims mėgėjoms organizuoja teniso varžybas. Jau tradiciniai yra verslininkės organizuojami „Pavasario gėlyčių“ ir „Rudens ūmėdėlių“ turnyrai.


Šiame straipsnyje: ecoTENNISKauno dienos turnyras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių