„Kauno dienos“ teniso turnyro dalyvių simpatijos – R.Federeriui

Iki didžiausiame Kaune uždarajame teniso aikštyne „ecoTENNIS“ pirmą kartą organizuojamo „Kauno dienos“ turnyro pradžios lieka trys dienos. Rytoj oficialiai baigsis registracija, tačiau organizatoriai net neabejoja, kad teniso aikštelėse savaitgalį išvys daugiau nei šimtą šios sporto šakos entuziastų.

Svarbiausia – geros emocijos

Varžybų dalyviai kausis ne tik dėl dienraščio ir reklamos miesto „Advilis“ įsteigtų taurių, tačiau bus pradžiuginti kitų šios sporto šventės rėmėjų: SPA centro „Saulėja“, degalinių tinklo „Vakoil“ ir grožio salono „Soliaris“ – prizai. Iš viso „Kauno dienos“ turnyro partneriai sutiko būti beveik dvi dešimtys Lietuvos ir užsienio įmonių bei bendrovių.

Tęsiame pažintį su būsimojo turnyro dalyviais.

Nemažai teniso entuziastų geltoną kamuoliuką pamėgo būdami brandaus amžiaus. Kelionių organizatoriaus „Novaturas“ generalinis direktorius Vidas Paliūnas – išimtis.

„Su tenisu susipažinau vaikystėje. Mokykloje pradėjau žaisti, aktyviai treniravausi. Vėliau išvažiavau mokytis į užsienį, tad tenisą kuriam laikui teko pamiršti. Grįžęs pasinėriau į darbo reikalus, o mėgstamą sporto šaką vėl prisiminiau tik prieš kelerius metus. Susitikome su jaunystės draugais, pradėjome kartu žaisti. Šiuo metu bent du tris kartus per savaitę stengiuosi apsilankyti teniso aikštyne“, – dienraščiui pasakojo verslininkas.

Jis žais dvejetų varžybose su jaunu profesionaliu tenisininku Skirmantu Mačinsku. Tai bus pirmas kartas, kai šie du tenisininkai išbėgs kartu į aikštę. Tai, kad savo partnerio nepažįsta, V.Paliūno visiškai netrikdo.

„Bičiulis Kęstutis Rudgalvis paskambino ir pasiūlė dalyvauti turnyre. Jis šiose varžybose žais su vyresniuoju S.Mačinsko broliu Egidijumi. Man į porą pasiūlė Skirmantą. Nedvejodamas sutikau. Bus labai įdomus turnyras, susirinks daug dalyvių, o apie nugalėtojų titulus stengiuosi negalvoti. Tenisas man – puikus laisvalaikio praleidimas geroje draugų kompanijoje ir papildomas sveikas fizinis krūvis. Didelių uždavinių sau nekeliu – žaidimas man svarbiau už rezultatą“, – neslėpė V.Paliūnas.

Vyras prisipažino, kad dėl didelių darbo krūvių varžytis visose mėgėjų varžybose yra sudėtinga, tačiau teniso entuziastus subursiančiame „Kauno dienos“ turnyre sutiko dalyvauti nedvejodamas.

„Stengiuosi atsirinkti. Turiu kelias mėgstamas varžybas. Kasmet žaidžiu “Palanga Open„ mėgėjų turnyre, Druskininkuose vasarą vyksta smagios varžybos, taip pat tradiciniai “Kauno ruduo„, “Kauno vasara", – vardijo pašnekovas.

Geros emocijos – svarbiausia

Su „Skinijos“ direktoriumi K.Rudgalviu bičiuliška draugystė V.Paliūną sieja dar nuo mokyklos laikų. Vyrai kartu mokėsi, kartu žaidė ir tenisą. Šiuo metu abu verslininkai taip pat kartu treniruojasi, dažnai žaidžia mėgėjų dvejetų varžybose.

„Tenisas – sporto šaka, kuriai simpatijas pajutau dar jaunystėje. Aktyviai sportavau, tačiau vėliau šį užsiėmimą pakeitė įprastesnės lietuviui sporto šakos – krepšinis ir futbolas. Į tenisą sugrįžau būdamas dvidešimties“, – pasakojo K.Rudgalvis.

Entuziastas šiuo metu nesitreniruoja su jokiu specialistu, o dažniausiai tenisą žaidžia su savo draugais.

„Treneris man nereikalingas. Buvau pasiekęs gana aukštą lygį, visa teniso abėcėlė man puikiai pažįstama. Be to, ir pagrindinis tikslas nėra žūtbūt laimėti. Svarbiausia – palaikyti sportinę formą, patirti malonių emocijų“, – atviravo vyras.

K.Rudgalviui, kaip ir jo kolegai V.Paliūnui, „Kauno dienos“ turnyras bus pirmoji pažintis su savo porininku.

„Su E.Maščinsku kartu nesame žaidę, tačiau nekart esu kovojęs su juo. Manau, kad krikštas bus vykęs, nors turnyre ketina dalyvauti ir labai pajėgių tenisininkų, kurie anksčiau yra atstovavę net Lietuvos rinktinei“, – savaitgalio nuotaikomis jau gyveno „Skinijos“ direktorius.

Simpatizuoja R.Federeriui

„Tenisas man – ir hobis, ir laisvalaikis. Žaidžiu jau dvylika metų. Jei nekamuoja traumos, stengiuosi pažaisti bent po tris kartus per savaitę. Jei būtų daugiau laisvo laiko ir leistų sveikata, galėčiau žaisti tenisą beveik kiekvieną dieną“, – teigė „SPA Hotel Belvilis“ svečių namų vykdomasis direktorius Gintaras Marazas.

Jis mėgėjų dvejetų varžybose žais su septyniolikmečiu Aidu Tratuliu. „Planavau varžybose dalyvauti su kitu partneriu, tačiau dėl traumos duetą teko pakoreguoti. Mano porininkas dar labai jaunas, tačiau tikimės, kad amžius nebus kliūtis“, – šyptelėjo teniso entuziastas.

Anot G.Marazo, daugumai dalyvių tokiuose turnyruose nėra svarbiausia iškovojami prizai ar užimama vieta.

„Svarbiausia – gerai praleisti laisvą laiką ir išvengti traumų. Tokie turnyrai – labai puiki galimybė šventiškai praleisti laisvalaikį, pabendrauti su draugais neformalioje aplinkoje. Aikštėse turėtų vykti irgi labai įnirtinga kova. Kovoti dėl “Kauno dienos„ taurės susirinko geri ir pajėgūs žaidėjai“, – sakė G.Marazas.

Paklaustas, kuri šių dienų pasaulio teniso žvaigždė labiausiai imponuoja, verslininkas net neabejodamas įvardijo šveicarą Roger Federerį.

„Man patinka jo žaidimo stilius, taip pat žavi šio sportininko ramybė. Net sukūręs šeimą, šveicaras liko pasaulio tenisininkų elite. Turnyruose dažnai galime pamatyti jo žmoną Mirką Vavrinec ir dvynukes mergaites“, – susižavėjimo neslėpė verslininkas.

G.Marazui pritarė ir V.Paliūnas su K.Rudgalviu. „Patinka R.Federerio žaidimo stilius, ramybė, technika ir inteligencija aikštelėje“, – sutartinai tvirtino vyrai.


Šiame straipsnyje: ecoTENNISKauno dienos turnyras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių