Įvartis po įvarčio – arčiau pabaigtuvių

Lietuvos moterų rankinio lygoje liko keturios pretendentės į medalius, o vyrų komandos jau pradėjo pusfinalio mačus.

Ruošėsi pusfinaliui

Šalies rankininkių čempionato reguliarųjį sezoną sėkmingiausiai užbaigusios dvi Vilniaus komandos – „Eglė“ ir „Sostinės tauras“ – iškart pateko į pusfinalį, o Kauno rajono „Cascada-Garliava“, Kauno „Žalgiris“, Klaipėdos „Viesulas-Dragūnas“ ir Panevėžio „Kova-PSC/RSSG“ žaidė po dvejas ketvirtfinalio rungtynes.

Čempionių titulą ginančios „Cascados-Garliavos“ rankininkės abu kartus įveikė panevėžietes – 27:20 ir 47:25.

„Komandų lygių skirtumas buvo akivaizdus, bet mes į šį mačą žiūrėjome gana rimtai, žaidėjoms skyriau užduočių, kurias mums teks spręsti pusfinalyje. Tikiuosi, akistatai su „Sostinės tauru“ būsime tinkamai pasiruošusios, – teigė garliaviečių trenerė Rita Urnikienė. – Sunku pasakyti, kas pusfinalio favoritės. Laukia sunki ir įdomi dvikova. „Sostinės tauras“ galbūt turi daugiau lygiaverčių žaidėjų. Mūsų lyderėms sunku ištempti visas rungtynes be keitimų, nuovargis labiausiai kiša koją, tad varžovės tuo gali pasinaudoti, nes jų gretose yra net kelios į ataką greitai bėgančios rankininkės.“

Sėkmė: trenerio M. Astrausko vadovaujamoms žalgirietėms bilietą į pusfinalį garantavo revanšas klaipėdietėms didesniu įvarčių skirtumu. / E. Šemioto / hczalgiris.lt nuotr.

Iššūkis favoritėms

Kauno žalgiriečių ir klaipėdiečių mačas buvo atkaklesnis: uostamiestyje pralaimėjusios 22:24, savo aikštėje kaunietės atsirevanšavo didesniu skirtumu – 34:27. Nugalėtojoms Agnė Gudlinkytė pelnė net keturiolika įvarčių.

„Abi komandos kovojo iš paskutiniųjų, nes nė viena nenorėjo baigti sezono. Mes išsaugojome daugiau jėgų rungtynių pabaigai. Reikia pagirti A. Gudlinkytę, kuri kartais kuklinasi daugiau atakuoti, o šįkart ėmėsi lyderės vaidmens, – sakė „Žalgirio“ treneris Miglius Astrauskas. – Pusfinalio favoritė yra „Eglė“, kuri šį sezoną lygoje dar nepralaimėjo, bet mums bus lengviau psichologiškai, nes ketvirtfinalyje slėgė didesnė įtampa. Mes jau įrodėme, kad galime įveikti favorites, kai iškovojome Lietuvos taurę. Stengsimės pateikti dar vieną staigmeną.“

Pusfinalio mačai iki dviejų pergalių startuos balandžio 28-ąją Vilniuje, antros rungtynės numatytos gegužės 1-ąją Garliavoje ir Kaune.

Namų sienų faktorius

Vyrų rankinio lygos pusfinalio (iki dviejų pergalių) serijas pergalėmis pradėjo praeito sezono čempionas Vilniaus „Šviesos“ klubas ir Klaipėdos „Dragūnas“.

Revanšui turėsime namų sienų pranašumą, o tai daug lemia, kai esi užspeistas į kampą.

„Šviesos“ rankininkai 33:29 nugalėjo kitą savo miesto ekipą – „Vilnių“, o klaipėdiečiai savo aikštėje 35:28 įveikė Kauno „Granitą-Karį“.

„Dragūnas“ visą mačą diktavo savo sąlygas, tačiau kauniečiai vis sušvelnindavo skirtumą (pirmą kėlinį – 12:11, 18:16). Antrą kėlinį uostamiesčio rankininkai padidino pranašumą – 30:23.

„Pagrindinė užduotis buvo išlaikyti saugią persvarą, nes, žinant „Granito-Kario“ charakterį, trijų keturių įvarčių skirtumas – nereikšmingas. Stengėmės atlaikyti kauniečių šturmą ir tai pavyko laikantis žaidimo drausmės. Neabejojame, kad Kaune bus triskart sunkiau“, – dalijosi mintimis „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

„Pasakiau vyrams, kad tokios pusfinalio rungtynės reikalauja didesnio kovingumo, kietumo ir noro siekti pergalės. Revanšui turėsime namų sienų pranašumą, o tai daug lemia, kai esi užspeistas į kampą. Padarysime viską, kad pusfinalio seriją sugrąžintume į Klaipėdą“, – tvirtino „Granito-Kario“ strategas Vaidotas Grosas.

Gegužės 1-ąją 17 val. „Granitas-Karys“ ir „Dragūnas“ susitiks Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Veterinarijos akademijos sporto salėje.


Rezultatai

Klaipėdos „Dragūnas“–Kauno „Granitas-Karys“ 35:28 (19:16). Rezultatyviausi žaidėjai: G. Šmantauskas 10 įvarčių, M. Lapiniauskas 6, V. Koržukas 5 / M. Štarolis ir M. Jurkevičius po 6 įvarčius, T. Janušonis ir A. Montvilas po 5.

Vilniaus „Šviesa“–„Vilnius“ 33:29 (18:14). Rezultatyviausi žaidėjai: M. Urvikis 8 įvarčiai, T. Bernatavičius 6, E. Sinkevičius, S. Plėta, Š. Ugianskis ir K. Bliuvas po 4 / L. Palevičius 7 įvarčiai, M. Lapinskas ir M. Žala po 5.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho

Oho portretas
kokią nuotrauką pagavo tas ,,Kypsas".Tikrai įdomią ir retą..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių