„Žalgirio“ žygis Europoje po dramatiškos kovos baigėsi Kipre

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Žalgirio“ žygis Europoje po įtemptos ir dramatiškos kovos baigėsi Kipre. Ilgą laiką žaidėjų deficitą turėję žalgiriečiai UEFA Konferencijų lygos 2 etapo rungtynėse pralaimėjo prieš „Pafos“ po pratęsimo rezultatu 0:3.

Pirmoji komandų dvikova Vilniuje baigėsi šeimininkų pergale 2:1. Antroje akistatoje varžovams 21 min. rezultatą išlygino Muameras Tankovičius. Nuo 36 min. žalgiriečiams teko žaisti dešimtiese be pašalinto Y. Zahary, tačiau per 90 minučių rezultatas nepasikeitė. Visgi pratęsimo pirmajame kėlinyje „Pafos“ į priekį išvedė Andersonas, o dvikovai baigiantis trečią įvartį pelnė V. Dragomiras.

„Žalgirio“ starto sudėtyje įvyko vienas pasikeitimas – nuo pradžių rungtynes pradėjo Nikola Petkovičius.

3 min. neblogą šansą O. Verbickas, kuris kontratakoje gavo kamuolį prie pat baudos aikštelės laisvas, bet smūgiavo virš vartų.

8 min. po baudos smūgio iš krašto A. Tordai nukreipė kamuolį į skersinį ir virš vartų. Netrukus vartininkas vėl sužaidė puikiai – po kampinio atšokus kamuoliui V. Dragomiro smūgį iš eigos iš 20 metrų.

14 min. varžovai netiksliai smūgiavo galva.

21 min. „Pafos“ išlygino bendrą dvikovos rezultatą. Jairo tiksliu perdavimu surado dešiniajame krašte laisvą M. Tankovičių ir šis tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų kampą.

36 min. teisėjas įžvelgė Y. Zahary paskutinės vilties pražangą ir pašalino gynėją iš aikštės. Po baudos smūgio iš 25 metrų D. Luckasseno muštas kamuolys pataikė į skersinį.

49 min. Jairo turėjo gerą šansą perėmęs kamuolį iš A. Tordai po netikslaus perdavimo, tačiau laimei iš aštraus kampo pasirinko smūgį ir mušė pro šalį.

54 min. pavojingai iš toli smūgiavo Y. Karashima, kamuolys praskriejo šalia virpsto.

59 min. arti tikslo buvo L. Antalis, po jo smūgio iš dešinio krašto iš 35 metrų kamuolys atsimušė į virpsto ir skersinio sandūrą.

61 min. po M. Tankovičiaus smūgio iš baudos aikštelės vidurio kamuolį puikiai atmušė A. Tordai.

77 min. po perdavimo iš krašto galimybę turėjo J. Bopesu, bet dvikovoje su gynėju kamuolio pasiekti nepavyko, žalgirietis apeliavo dėl varžovo pražangos.

79 min. pavojingai iš kairio baudos aikštelės krašto smūgiavo Andersonas.

Per pridėtinį laiką pavyko blokuoti porą pavojingų smūgių.

Bendras dvikovos rezultatas po 180 minučių išliko lygus – 2:2. Komandoms teko žaisti pratęsimą.

Pačioje pratęsimo pradžioje po reido kairiu kraštu šansą turėjo Andersonas, jo muštas kamuolys skriejo pro šalį.

98 min. po perdavimo iš krašto galva šalia vartų smūgiavo Jairo.

101 min. „Pafos“ išsiveržė į priekį. Smūgiu per save kamuolį į vartus pasiuntė Andersonas.

Rungtynių pabaigoje trečią įvartį smūgiu galva pridėjo V. Dragomiras. „Pafos“ šventė pergalę ir pateko į kitą etapą. „Žalgirio“ pasirodymas UEFA turnyruose šį sezoną baigėsi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasiukas 1983

Rasiukas 1983 portretas
Kokia "dramatiška", jei 0:3 ? Iš tikro Žalgirio liko tik krūva babajų...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių