Vasaros atostogų klubai išeina netinginiauti

„TOPsport Pirma lyga“ pirmenybėse baigėsi pirmasis ratas. Tiesa, lygos lyderių trijulei atostogų teks palūkėti. Šią savaitę jie dar sužais atidėtas rungtynes, galinčias pakoreguoti rikiuotę. 15-ajame ture, prieš mėnesio  pertrauką, komandos spėjo pristatyti savo naujokus.

Prisistatymas pavyko

„Tai vienas iš mūsų taktinių sumanymų. Smagu, kad pagaliau pavyko jį paversti įvarčiu“, - trynė rankomis Slawomiras Cisakowskis.

Treneris iš Lenkijos liko patenkintas Vilniaus „Riterių“ pasirodymu lygos lyderių mūšyje. Vilniečiai 15-ajame ture išsaugojo pirmąją vietą, 2:1 palauždami vienus pagrindinių konkurentų - Jonavos „Be1“ futbolininkus. Andrius Kazakevičius įpusėjus pirmajam kėliniui išvedė šeimininkus į priekį, bet antrojo pradžioje svečiai realizavo 11 m baudinį - 1:1. Lemiamą dūrį 59 min. atliko „Riterių“ naujokas iš Zambijos Ricky Chanda. 19-metis gynėjas įvykdė trenerio S. Cisakowskio nurodymą ir sėkmingai pasijungė į ataką, virtusia įvarčiu.

Valdui Jašmontui prisistatymo naujoje komandoje nereikėjo, nes Kretingoje jį žino visi. Saugas dar prieš savaitę mušė pergalingą įvartį vilkėdamas Plungės „Babrungo“ marškinėliais, o 15-ajame ture įvarčiu prisidėjo jau prie Kretingos „Minijos“ pergalės 3:1 prieš „Panevėžio“ dublerius. Įdomu, kad atsisveikinimo su „Babrungu“ įvartis tapo vieninteliu V. Jašmonto rezultatyviu kirčiu per visą pirmąją lygos sezono dalį. Sugrįžęs į sau puikiai pažįstamą „Miniją“, kuriai atstovavo pernai ir užpernai, jis pasižymėjo jau pirmajame mače. Pergalės dėka „Minija“ užsiropštė net iki 5-osios pozicijos.

Amerikietiški kalneliai

Pakilti kretingiškiams padėjo ir Kėdainių „Nevėžis“, pastaruoju metu rungtyniaujantis lyg leisdamasis amerikietiškais kalneliais. Prieš savaitę atlikę nedidelį žygdarbį, kai netikėtai palaužė galinguosius „Riterius“, kėdainiečiai 15-ajame ture taip pat nelauktai 0:1 krito akistatoje su vienu iš autsaiderių - Kauno rajono „Hegelmann“ B. Mače Kaune beveik pusę „Nevėžio“ startinės sudėties sudarė legionieriai iš Azijos, bet jiems nepavyko atsakyti į kauniečio Luko Jonaičio įvartį 6-ąją min. „Hegelmann“ B kolektyvas atostogas pasitiko pasprukęs toliau nuo dugno, o „Nevėžis“ su 21 tašku iškrito iš lyderių penketuko.

Kėdainiečius aplenkusi „Minija“ turi dviem taškais daugiau, o ketvirtoje vietoje esantis Plungės „Babrungas“ – net penkiais. Plungiškiai Mažeikiuose 2:0 užtikrintai laimėjo Žemaitijos derbį su „Atmosfera“, o jų saugas Shodai Tomemori nutraukė 8 rungtynes trukusią įvarčių sausrą. „Babrungas“ su 26 taškais pavijo ant trečiojo laiptelio balansuojančią „Be1“. Tiesa, jonaviečiai vėl pagausino taškų kraitį trečiadienį 3:0 sutriuškinadama „Atmosferą“. Nugalėtojams du įvarčius pelnė Ernestas Mickevičius, susigrąžinęs lyderio pozicijas lygos snaiperių sąraše – 9 įvarčiai.

Nigeriečio pokeris

Klaipėdos „Neptūnas“ pademonstravo raumenis prieš ketvirtadienį vyksiančią intriguojančią atidėtą 13-ojo turo akistatą su „Riteriais“. Valdo Trakio auklėtiniai 15-ajame ture net 6:0 nušlavė Gargždų „Bangą“ B.

Gargždiškių jaunimui niekaip nesisekė sustabdyti „Neptūno“ puolėjo Danielio Omokhoa Ilevbare. 23 metų nigerietis atliko vadinamąjį pokerį, net keturis kartus pasiųsdamas kamuolį į varžovų vartus. Įdomu, jog tai buvo pirmos D. Ilevbare rungtynės šį sezoną, kai jis aikštėje praleido visas 90 min. Nigerietis mušė savo įvartį ir minėtose ketvirtadienio rungtynėse su „Riteriais“, bet „Neptūno“ tai neišgelbėjo nuo sutriuškinimo 1:5. Klaipėdiečiai nuo pirmaujančių „Riterių“ atsilieka jau 4 taškais.

Savaitgalį pasismagino ir Tauragės „Tauras“. Dariaus Gvildžio auklėtiniai net 4:0 nušlavė aukščiau turnyro lentelėje buvusią Vilniaus BFA ekipą. Nugalėtojams du įvarčius įmušė puolėjas iš Benino Steve’as Dosse. Galingą puolimą demonstruojantys tauragiškiai su 27 įvarčiais pagal komandinį rezultatyvumą lygoje nusileidžia tik „Riteriams“ ir „Neptūnui“. Lentelės rikiuotėje „Tauras“ jau pavijo savo įveiktą BFA, su kuria dalinasi 7-8 vietas.

Joninių nesugadino

Vienodą taškų kraitį (po 20) su „Tauro“ ir BFA duetu turi Panevėžio „Ekranas“. Joninių išvakarėse „Ekrano“ futbolininkai 2:0 pranoko „Šiaulių“ dublerius, kuriems padėjo pagrindinės ekipos puolėjas Augustinas Klimavičius. Panevėžiečiai pirmąjį ratą baigė 9-oje vietoje. „Šiauliai“ B, pastarąsias trejas rungtynes pralaimėję bendru rezultatu 0:14, su 11 taškų lieka netoli dugno – 14-ti.

Pačioje apačioje kapstosi „Garliava“ ir „Banga“ B kolektyvai, turintys vos po 9 taškus. Taškų badą išgyvenantys garliaviečiai Jonines pasitiko kiek pakilesnės nuotaikos, nes pabėgo nuo pralaimėjimo Kauno derbyje su „Kauno Žalgiriu“ B. Jaunieji žalgiriečiai po pirmojo kėlinio pirmavo įtikinamai – 2:0, bet Arnas Spyčius ir Lukas Čepkauskas atstatė pusiausvyrą – 2:2.

Žalgiriečiai prieš mėnesį truksiančias vasaros atostogas šeštadienį dar pasigalynės su Vilniaus BFA.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių