Trofėjų iš Kauno išsivežė estai

„Kasdien treniravomės mušti baudinius, bet tai vis tiek yra loterija, o mums nepavyko ištraukti laimingo bilieto“, – krimtosi Lietuvos vyrų futbolo rinktinės strategas Edgaras Jankauskas.

E. Jankauskas: apmaudu

Lietuvos futbolininkai Kaune, Dariaus ir Girėno stadione, po 11 m baudinių serijos 3:4 pralaimėjo Baltijos taurės turnyro finalo rungtynes Estijos komandai.

Pagrindinis mačo laikas – 1:1. Rezultatą 84 minutę išlygino Giedrius Matulevičius.

„Nuostabiai realizavo galimybę – suklaidino kelis varžovus, tarp jų – ir vartininką. Šiemet Giedrius jau demonstravo, kad gali įmušti, bet šįkart – aplodismentai“, – gyrė futbolininką E. Jankauskas.

11 m baudinių loterija mūsiškiams susiklostė nesėkmingai – du iš eilės bandymai (2023 m. geriausio Lietuvos futbolininko Justo Lasicko ir rinktinės kapitono Fiodoro Černycho) buvo nerezultatyvūs.

„Apmaudu, nes tikrai buvome verti Baltijos taurės. Tačiau teko sveikinti estus, kurie, beje, mane nustebino. Jie darė mažai klaidų, o mes – per daug, nebuvome savo geriausio lygio“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Pusfinalyje lietuviai 2:0 nugalėjo latvius, kurie, 1:0 palaužę Farerų salų atstovus, galiausiai užėmė trečią vietą.

Išgelbėjo: dėl G. Matulevičiaus (Nr. 8) įvarčio mūsiškiai išvengė nesėkmės per pagrindinį rungtynių laiką. / E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Latviai – rekordininkai

Baltijos taurės turnyras rengiamas nuo 1928-ųjų. Jį iki šiol trylika kartų laimėjo Latvijos rinktinė.

Lietuviai triumfavo dešimt kartų, pastarąjį – 2010-aisiais (sužaidė 0:0 su latviais ir 2:0 nugalėjo estus).

2005-aisiais varžėsi tik mūsų šalies ir Latvijos komandos (estai nedalyvavo dėl jiems nepalankaus tvarkaraščio).

2012 ir 2014 m. varžybose dalyvavo Suomijos vienuolikė (užėmė atitinkamai antrą ir trečią vietas).

2022-aisiais trofėjų iškovojo islandai, pusfinalyje 11 m baudiniais 6:5 įveikę lietuvius ir finale 8:7 – latvius.

Estai darė mažai klaidų, o mes – per daug, nebuvome savo geriausio lygio.

Laukia Tautų lyga

Rudenį Lietuvos futbolininkų laukia startas Tautų lygos C diviziono antroje grupėje.

E. Jankausko vadovaujama vienuolikė išmėgins jėgas su Rumunijos, Kosovo ir Kipro ekipomis.

Rugsėjo 6-ąją numatytos rungtynės Kaune su Kipro komanda, 9 d. – svečiuose su rumunais, spalio 12-ąją namuose – su Kosovo rinktine ir 15 d. – su rumunais, lapkričio 15-ąją išvykoje – su Kipro futbolininkais ir 18 d. – su Kosovo atstovais.

Pirmą vietą užimsianti rinktinė žengs į B divizioną, antra žais atkrintamąsias rungtynes.

Baltijos taurę iškovoję estai žais C diviziono pirmoje grupėje kartu su švedais, azerbaidžaniečiais ir slovakais, o latviai – ketvirtoje grupėje su armėnais, Farerų salų ir Šiaurės Makedonijos ekipomis.

Rezultatai

Pusfinalis. Latvija–Lietuva 0:2 (0:0). Liepoja, „Daugava“ stadionas. Įvarčiai: 49 min. A. Kučys (0:1), 71 min. A. Dolžnikovas (0:2).

Pusfinalis. Estija–Farerų salos 4:1 (1:1). Talinas, A. Le Coq stadionas. Įvarčiai: 24 min. P. Knudsenas (0:1), 43 min. A. M. Tammas (1:1), 50 min. H. Anieras (2:1), 83 min. E. Turas (3:1), 89 min. D. Kuraksinas (4:1).

Dėl 3-ios vietos. Latvija–Farerų salos 1:0 (0:0). Liepoja, „Daugava“ stadionas. Įvartis: A. Ciganikas (1:0).

Finalas. Lietuva–Estija 3:4 (po 11 m baudinių, pagrindinis rungtynių laikas – 1:1). Kaunas, Dariaus ir Girėno stadionas. Įvarčiai: 82 min. M. A. Lepikas (0:1), 84 min. G. Matulevičius (1:1). 11 m baudinius realizavo A. Tutyškinas, A. Novikovas, L.Klimavičius (visi – Lietuva) ir K. Metsas, M. A. Lepikas, K. Palumetsas, M. Vetkalas (visi – Estija), nerealizavo J. Lasickas, F. Černychas (abu – Lietuva) ir E. Sorga (Estija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių