Jaunių futbolo rinktinės suniokojo stadiono veją

Alytuje lygiosiomis pasibaigęs Lietuvos ir Italijos jaunių rinktinių susitikimas pareikalavo „aukų“. Futbolininkai išmirkusią aikštę išdarkė taip, kad vykdyti bet kokias rungtynes šiame stadione šiemet bus tiesiog neįmanoma, tad pagrindinė miesto komanda „Dainava“ likusias sezono namų rungtynes žais Kaune, įskaitant ir šiandieninę LFF taurės dvikovą su Gargždų „Banga“.

„Mus vienija futbolas“, „Lietuvoje futbolas ne žiūrovams“, „Ar galite įsivaizduoti dar vieną šalį, kur dėl kažkokio septyniolikmečių turnyro taupoma žolė ir negali žaisti nacionalinio čempionato aukščiausios lygos klubas????? Čia ir yra mūsų viso futbolo bėdos atspindys. Mums svarbiau U17, U13, U5. Trūksta žodžių“, - apie priverstinį „Dainavos“ persikėlimą į Kauną socialiniuose tinkluose diskutavo futbolo gerbėjai.

Dėl identiškos situacijos – permirkusios aikštės, Marijampolėje vakar Europos U-17 atrankos turnyro rungtynės buvo atidėtos, o Alytuje tam prieštaravo Lietuvos rinktinės atstovai.

„Su visais buvo sutarta: ir su rungtynių organizatoriais, ir su teisėjais, ir su italais, ir netgi su rungtynių delegatu iš Izraelio, tačiau atidėti rungtynes prieštaravo lietuviai, kuriems „italus lengviau gaudyti baloje“. Neturėjom pasirinkimo, nes buvome pasirašę sutartis. Mums tokia rizika baigėsi labai liūdnai“, - „Žinių radijui“ sakė Alytaus stadiono direktorius Tomas Stupuris.

„Dainavos“ klubui miesto stadionas yra, kaip išmaldos prašymas. Visą pirmąjį ratą ir antrojo pradžią pagrindinė komanda Alytuje neturėjo galimybės nei žaisti, nei treniruoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių