CAS priėmė galutinį sprendimą „Suvalkijos jaunimo futbolo klubo akademijos“ ir LFF byloje

  • Teksto dydis:

2024 m. birželio 10 dieną Tarptautinis sporto arbitražas priėmė galutinį sprendimą byloje, kurioje VšĮ „Suvalkijos jaunimo futbolo klubo akademija“ (Marijampolės MML City)  skundė LFF Vykdomojo komiteto sprendimus.

VšĮ „Suvalkijos jaunimo futbolo klubo akademija“ (Marijampolės MML City) skundas dėl LFF Vykdomojo komiteto sprendimo pritarti LFF Drausmės komiteto sprendimui dėl I lygos licencijos anuliavimo VšĮ „Suvalkijos jaunimo futbolo klubo akademija“ atmestas kaip nenagrinėtinas.

Kita apeliacinio skundo dalis, susijusi su LFF Vykdomojo komiteto sprendimo „Dėl panaikintos I lygos licencijos anuliavimo šalinti VšĮ „Suvalkijos jaunimo futbolo klubo akademija komandą Marijampolės MML City iš LFF Optibet Pirmos lygos pirmenybių“ buvo nagrinėjama Tarptautinio sporto arbitražo (CAS) teisėjo, kuris priėmė sprendimą šį skundą atmesti.

Savo sprendime Tarptautinio sporto arbitražo teisėjas pasisakė, jog tiek LFF Vykdomasis komitetas, tiek LFF Drausmės komitetas sprendimus priėmė tinkamai ir veikė savo kompetencijos ribose.

Taip pat Tarptautinio sporto arbitražo sprendimu VšĮ ,,Suvalkijos jaunimo futbolo klubo akademija“ (Marijampolės MML City) yra įpareigota padengti Lietuvos futbolo federacijos teisines išlaidas, siekiančias 2000 Šveicarijos frankų.

„Nors galutinio sprendimo šiek tiek teko palaukti, esame patenkinti, kad šis klausimas buvo pagaliau išspręstas. Savo pozicija nebuvome nė kiek suabejoję, tad šį klausimą pagaliau galima uždaryti ir eiti tolyn. Dar sykį parodėme, kad kova su sutartomis rungtynėmis yra viena iš mūsų prioritetinių krypčių ir kad Lietuvos futbole to netoleruosime“, – komentavo LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių