Žiniasklaida: Ukrainos specialiosios pajėgos smogė Rusijos bazei Sirijoje

  • Teksto dydis:

Liepos 25 dieną Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos direkcijos (HUR) specialiosios pajėgos sudavė kompleksinį smūgį Rusijos bazei Sirijoje.

Taip trečiadienį teigė „Kyiv Post“, kuris remiasi šaltiniais žvalgybos agentūroje.

Pasak pranešimo, 2024 metų liepos pabaigoje grupė „Chimik“ įvykdė dar vieną kompleksinį smūgį Rusijos pajėgų pozicijoms Sirijoje.

Atakos taikinys buvo Rusijos karinė įranga Kuveireso oro bazėje, esančioje į rytus nuo Alepo ir užimtoje Rusijos pajėgų.

Paviešintuose vaizdo įrašuose esą matyti pagrindiniai atakos momentai: pirmiausia sunaikinamas Rusijos mobilusis elektroninės karybos (EW) kompleksas, po to dronai atakuoja Rusijos karinius objektus pačioje oro pajėgų bazėje. Pranešama, kad smūgis įvykdytas kitą dieną po Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Sirijos prezidento Basharo al Assado susitikimo Kremliuje trečiadienį, liepos 24 dieną.

Kuveireso oro pajėgų bazę rusai kontroliuoja ir naudoja kariniais tikslais nuo 2015 metų.

Ukrainos žvalgyba „Kyiv Post“ sakė, kad bazė taip pat buvo naudojama užsienio samdiniams mokyti ir gabenti į karą Ukrainoje.

Anksčiau buvo pranešta, kad tuaregų sukilėliai iš Nuolatinės strateginės programos už taiką, saugumą ir vystymąsi (CSP-PSD) Malio šiaurėje nugalėjo didelę „Wagner“ samdinių grupę, paėmė į nelaisvę daug kovotojų ir pasiūlė juos perduoti Ukrainai.

Ukrainos žvalgyba tikrina Malio tuaregų sukilėlių pareiškimus dėl jų pasirengimo perduoti paimtus į nelaisvę Rusijos grupuotės „Wagner“ samdinius.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojespecialiosios pajėgosSirija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių