Vokietijos pareigūnai tiria 9-metės ukrainietės nužudymą: įtariamieji – du jos mamos pažįstami

Vokietijos pareigūnai įtaria, kad 9-metę ukrainietę Valeriją galėjo nužudyti du jos mamos pažįstami.

Tai pranešė leidinys „Bild“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Pirmasis įtariamasis – buvęs nužudytos mergaitės motinos Nadijos draugas, Moldovos pilietis, kuris šiuo metu gali būti Čekijoje. Šios šalies policija jau paskelbė jo paiešką.

Kitas ieškomas vyras – šeimos kaimynas ukrainietis. Policijos duomenimis, jis persekiojo Valerijos motiną, jai grasino, moteris netgi buvo priversta dėl persekiojimo kreiptis į policiją. Laikraščiui pavyko susisiekti su vyru. Šis pareiškė turįs alibi – esą nusikaltimo metu jis buvo Stambule, o tai galima patikrinti iš antspaudų jo pase.

Policija įtarimų kol kas nekomentuoja, aiškindama tai „tęsiamais tyrimo veiksmais“. „Tyrimas sutelktas į artimiausią šeimos aplinką“, – trumpai pakomentavo situaciją prokurorė Ingrid Burghart.

Anksčiau „Bild“ rašė, kad policija paskyrė pareigūnus saugoti Nadijos (33 m.) ir jos motinos Veros (60 m.) butus, kurie yra netoli vienas nuo kito, baimindamasi, kad ten gali pasirodyti žudikas. Netoliese taip pat budi bent vienas greitosios pagalbos automobilis.

Policija patiria spaudimą, nes teisėsaugininkai kaltinami nepaisę liudininko pranešimo apie pagalbos šauksmus miesto pakraštyje birželio 3 d.

Tyrimas sutelktas į artimiausią šeimos aplinką.

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje Chemnico miesto policijos viršininkė Mandy Kürschner teigė, kad pranešimas buvo nelabai konkretus ir jos pavaldiniams reikėjo daugiau informacijos.

Kaip jau buvo pranešta, Valerija dingo pakeliui į mokyklą Diobelno mieste birželio 3 d. Jos kūnas buvo rastas antradienį miške, toli nuo kelių ir namų, už 4 km nuo mergaitės gyvenamosios vietos.

Penktadienį, birželio 14-ąją, vyks gedulingos pamaldos, o sekmadienį – ekumeninės.

Diobelnas, kuriame gyvena apie 24 tūkst. žmonių, atšaukė savaitgalį planuotą miesto šventę.

Nužudytos mergaitės tėvas kariauja fronte Rytų Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: vokietijadevynmetėukrainietėValerijanužudymasįtariamiejikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių