Viceministras: migranto subadytas Lenkijos karys yra sunkios būklės

Migranto padurto Lenkijos kario būklė sunki, jis „kovoja už savo sveikatą ir gyvybę“, sakė gynybos viceministras.

Ankstų antradienio rytą migrantas, mėginęs kirsti sieną iš Baltarusijos į Lenkiją, peiliu subadė karį. Jis buvo nuvežtas į ligoninę, jam buvo atlikta operacija, po jos gydytojai sakė, kad kario būklė stabili, Tačiau trečiadienį Lenkijos gynybos viceministras Cezary Tomczykas privačiam transliuotojui „Radio Zet“ sakė, kad kario būklė sunki. „Jis kovoja už savo sveikatą ir gyvybę“, – teigė C. Tomczykas.

Pasak V. Tomczyko, sieną saugantys kariai turi teisę panaudoti ginklus, jei būtų užpulti. „Kariai turi užtaisytus ginklus, – sakė viceministras. – Tačiau turėtume atminti, kad jie visada stengiasi adekvačiai reaguoti į situaciją“.

Jis taip pat sakė, kad padėtis pasienyje labai įtempta, Lenkijos pasieniečiai kasdien praneša apie 300–400 bandymų ją kirsti iš Baltarusijos, jau būta keliasdešimt incidentų, susijusių su smurtu prieš lenkų pareigūnus. Lenkija pastatė tvorą pasienyje, kad sustabdytų nelegalių migrantų iš Baltarusijos antplūdį, tačiau nepaisant to, kad ten sumontuota pažangi elektroninio stebėjimo įranga, šimtai migrantų kiekvieną mėnesį kerta barjerą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žingsnis į valstybės teritoriją-

Žingsnis į valstybės teritoriją- portretas
švinas kakton.Pakaktų kelių precedentų ir putininiai diversantai išsivažinėtų į savo aūlus.

Manau

Manau portretas
pradžiai ropojančius per sieną pavaišinti dujomis, o paskui kulkomis.

RICHARD

RICHARD portretas
NU JEIGU VISI LENKU KARIAI TOKIO PASIRUOSIMO;TAI PRIES RUSA TURES KLAUPTIS
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių