Ukrainos kariai atsitraukia iš Vuhledaro miesto Donecko srityje

  • Teksto dydis:

Ukrainos pajėgos po daugiau nei dvejus metus trukusių įtemptų kovų traukiasi iš Donecko srities Vuhledaro miesto, trečiadienį pranešė vienas ukrainiečių pareigūnas.

Vuhledarą Rusijos pajėgos bandė užimti nuo pat invazijos pradžios 2022 metų vasarį. Ukrainos pajėgos iš miesto traukiasi po vasarą vykusių įnirtingų kovų rytiniame fronte.

Ukrainos pajėgų padalinys, vadovaujantis frontui rytinėje dalyje, socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbė, kad kariai traukiasi iš Vuhledaro, kad „apsaugotų karinį personalą ir įrangą.“

„Bandant bet kokia kaina perimti miesto kontrolę, rezervai buvo nukreipti vykdyti šonines atakas, kurios išsekino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių gynybą. Dėl priešo veiksmų kilo grėsmė, kad miestas bus apsuptas“, – sakoma išplatintame pranešime.

Dalinys teigė padaręs didelių nuostolių Rusijos pajėgoms.

Šis prie fronto linijos esantis miestas yra maždaug už 50 km į pietvakarius nuo okupuoto Donecko ir maždaug už 40 km į rytus nuo administracinės sienos su Zaporižios sritimi.

Vuhledaro užėmimas būtų dar vienas žingsnis, priartinantis Maskvą prie Ukrainos logistikos centro Pokrovsko – miesto, esančio prie kelių ir geležinkelių, kuriais Ukrainos pajėgos aprūpinamos visoje fronto linijoje.

Prieš Rusijai įsiveržiant į Ukrainą, mieste gyveno apie 14 tūkst. žmonių.

Per dvejus su puse metų karo vyko itin kruvinos kovos dėl miesto kontrolės, ir jis buvo iš esmės sulygintas su žeme.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRytų frontasVuhledaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių