Ukraina stiprina gynybą apgultame Časiv Jaro mieste šalies rytuose

  • Teksto dydis:

Ukraina pranešė siunčianti pastiprinimą į puolamą strategiškai svarbų Časiv Jarą rytinėje Donecko srityje, kurio užėmimas galėtų pagreitinti Rusijos pajėgų judėjimą tolyn į šį regioną.

Nuo Maskvos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainą 2022-ųjų vasarį Donecko srityje vyksta vienos įnirtingiausių kovų, o ukrainiečių pajėgoms sunkiai sekasi išlaikyti fronto liniją prieš geriau aprūpintus rusus.

„24-osios mechanizuotosios brigados daliniai buvo perdislokuoti Časiv Jaro sektoriaus gynybai sustiprinti“, – teigiama vėlai ketvirtadienį paskelbtame kariuomenės pareiškime.

„Padėtis mieste ir jo apylinkėse itin sudėtinga. Priešas nuolat rengia didelius frontalinius išpuolius, taip pat bando apeiti gyvenvietę iš šiaurės ir pietų“, – priduriama jame.

Pasak karinių tinklaraščių autorių, dalinys buvo dislokuotas netoli Torecko rajono, kuriame Rusijos pajėgos po kovų pertraukos pagerino savo pozicijas.

Ant kalvos viršūnės esantis Časiv Jaras, kuriame prieš karą gyveno apie 12 tūkst. žmonių, yra aukščiau už netoliese esančius Kramatorską ir Kostiantynivką.

Ukrainos kariuomenė teigia, kad Časiv Jaras yra nuolatinis Rusijos antskrydžių taikinys, o neseniai paskelbtuose dronų nufilmuotuose kadruose matyti eilė išsprogdintų ir rūkstančių sovietinių gyvenamųjų namų kvartalų.

2022 metų pabaigoje Kremlius pareiškė aneksavęs Donecko sritį, kurią maždaug dešimtmetį iš dalies kontroliavo rusų pajėgos ir Maskvos remiami separatistai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRytų frontasČasiv Jaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių