Turistės iš Lietuvos Lenkijoje ant kojų sukėlė gausias tarnybų pajėgas: viena kone mirtinai sušalo

  • Teksto dydis:

Trys turistės iš Lietuvos Lenkijoje ant kojų sukėlė gausias specialiųjų tarnybų pajėgas. Tatrų kalnuose esančioje Svinicos vietovėje jų ieškojo 44 gelbėtojai.

Kaip pranešė lenkų portalas „TVP Krakow“, penktadienio vakarą buvo gauti du pranešimai Slovakijos ir Lenkijos tarnybų. Pranešta apie tris vietoje dingusiais lietuves.

Šeštadienį į paieškas įsitraukė 44 gelbėtojai ir sraigtasparnio įgula. Viena iš dingusių moterų buvo rasta 4.20 val. Liliovės perėjoje. Moteris buvo be sąmonės, jai nustatyta stipri hipotermija. Jos kūno temperatūra siekė tik 21 laipsnį Celsijaus. Dvi valandas vietoje ją šildė gelbėtojai, vėliau sraigtasparniu lietuvė buvo nugabenta į vieną iš Krokuvos ligoninių.

Dar dvi lietuvaitės buvo rastos šalia turistų tako. Ryte viena iš jų sraigtasparniu buvo nugabenta į Zakopanę. Trečioji buvo geros būklės, tad ji pristatyta į prieglaudą.

Gelbėtojo teigimu, turistės buvo visiškai nepasiruošusios išvykai į kalnus. Lietuvės negalėjo pateikti detalių apie savo kelionę, jos neturėjo tinkamos įrangos ir šiltų drabužių. Paklaustos, kur apsistojo prieš žygį, turistės nurodė viešbutį Katovicuose, nors iš tikrųjų nakvojo Kužnicėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių