Rygos ligoninė priėmė 341 sužeistą Ukrainos karį

  • Teksto dydis:

Rygos Rytų klinikinė universitetinė ligoninė (RAKUS) priėmė 341 sunkiai sužeistą Ukrainos karį. Per Rusijos pradėtą karą sunkiai sužeistus Ukrainos karius į Latviją veža labdaros projekto „M-Help.com“ pagalbos autobusas.

Ketvirtadienį į ligoninę buvo atvežtos 28 karo aukos. Pacientus pasitiko Traumatologijos ir ortopedijos klinikos gydytojai ir slaugos darbuotojai. Visiems iš Ukrainos atvykusiems pacientams ligoninėje buvo atliktas išsamus sveikatos patikrinimas, įvairūs laboratoriniai tyrimai, įskaitant dėl galimą infekcijų, nes karo sąlygomis jos gali greitai kilti ir išplisti.

RAKUS specializuotose klinikose bus gydomi du labai sunkius ir sudėtingus karo sužalojimus patyrę kariai. Jiems bus atliekamos sudėtingos chirurginės operacijos. Su pacientais dirbs fizioterapeutai, reabilitacijos specialistai, padėsiantys jiems greičiau atsigauti po šių sudėtingų ir sunkių operacijų dėl kare patirtų traumų. Kiti kariai, priklausomai nuo traumų specifikos, po tyrimų vyks į kitas Latvijos gydymo įstaigas.

RAKUS medikai ir pagalbinis personalas jau daugiau nei dvejus metus gydo karo Ukrainoje aukas, teikia pagalbą tiek sunkiai sužeistiems kariams, tiek kitoms aukoms. RAKUS valdybos pirmininkas Normundas Stanevičius pabrėžė, kad Ukrainos karių sveikatos priežiūra yra labai svarbi galimybė ne tik ligoninei, bet ir visai Latvijai, nes atremdami Rusijos agresiją Ukrainos kariai kaunasi ir už Latvijos nepriklausomybę.

Per karą Ukrainoje sužeisti pacientai į RAKUS vežami labdaros projekto „M-Help.com“ įkūrėjų Arvio Reketo ir Martino Medinieko iniciatyva. Ukrainoje veikiantis Georgijaus Logvinskio labdaros fondas įrengė ir perstatė autobusą, kuriuo vežami šie ligoniai.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojesužeisti kariaiLatvijaparamagydymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių