Rusijoje sulaikytas Vokietijos pilietis, gabenęs kelioliką kilogramų aukso

  • Teksto dydis:

Rusijos pareigūnai iškėlė baudžiamąją bylą vokiečiui, kaltinamam mėginus kontrabanda įvežti 13 kilogramų aukso luitų, paslėptų kemperyje, pirmadienį pranešė muitinė.

58-erių metų vyrui, kurio pavardė nenurodoma, gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmė ir bauda, pranešė Rusijos muitinės tarnyba.

„Patikrinę transporto priemonę (...) inspektoriai pastebėjo stačiakampius briketus. Mažesnių briketų taip pat rasta bagaže tarp asmeninių daiktų“, – teigiama tarnybos pranešime.

Aukso luitų vertė viršija 90 mln. rublių (900 tūkst. eurų), priduriama muitinės tarnybos pareiškime su nuotraukomis, kuriose matyti įvairaus dydžio brangiojo metalo gabalai.

Furgonas buvo sustabdytas Pskovo srityje, kuri ribojasi su Baltarusija, Latvija ir Estija. Tačiau muitinė nenurodė, kur šiuo metu yra vokietis.

Pastaraisiais metais Rusijoje buvo sulaikyti keli Vakarų šalių piliečiai, dažniausiai JAV piliečiai, ir nuteisti griežtomis bausmėmis.

Vašingtonas apkaltino Maskvą, kad ji sulaiko JAV piliečius pagal nepagrįstus kaltinimus, norėdama juos panaudoti kaip derybinį kozirį siekiant užsienyje nuteistų rusų paleidimo.

Rugpjūčio 1 dieną per didžiausią nuo Šaltojo karo laikų apsikeitimą kaliniais tarp Rytų ir Vakarų buvo paleistas JAV reporteris Evanas Gershkovichas, buvęs JAV jūrų pėstininkas Paulas Whelanas ir dar 14 Rusijos kalėjimuose laikytų žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių