Prie Ukrainos fronto žuvo rusų žurnalistas, dar vienas sužeistas

  • Teksto dydis:

Per ukrainiečių drono ataką ketvirtadienį žuvo karą Ukrainoje Rusijos valstybės kontroliuojamai žiniasklaidai nušvietęs rusų žurnalistas, dar vienas buvo sužeistas, pranešė Maskvos televizija NTV.

Per smūgį Holmivskyje, Rusijos kontroliuojamame kaime netoli fronto linijos rytinėje Donecko srityje, taip pat buvo sužeistas juos lydėjęs rusų pareigūnas.

„NTV žurnalistai operatorius Valerijus Kožinas ir NTV karo korespondentas Aleksejus Ivlijevas buvo sužeisti. Preliminariais duomenimis, žurnalistams smogė dronas“, – nurodė televizija NTV.

Sužeistieji buvo nuvežti į ligoninę Horlivkoje rytuose, kur jiems buvo atlikta operacija, tačiau „Kožino išgelbėti nepavyko“, teigė kanalas.

Rusijos užsienio reikalų ministerija anksčiau apkaltino Ukrainą, kad išpuoliu taikėsi į šiuos žurnalistus.

Anksčiau šį mėnesį prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad per karą žuvo „mažiausiai 30“ Rusijos žurnalistų. Naujienų agentūra AFP negalėjo patikrinti šio skaičiaus.

Rusijos karo korespondentai dažnai dirba kartu su Rusijos kariais fronto linijose, kur televizijos reportažuose karą pristato kaip „specialią karinę operaciją“ ir giria Rusijos karius kaip „didvyrius“.

NTV priklauso vienai didžiausių Rusijos žiniasklaidos organizacijų – valstybinės energetikos milžinės „Gazprom“ dukterinei įmonei „Gazprom-Media“.

Žurnalistų apsaugos komitetas teigia patvirtinęs, kad 2022-aisiais ir 2023-aisiais Ukrainoje žuvo 15 žurnalistų.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainoježuvo žurnalistasžuvo rusų žurnalistasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių