Prie Graikijos krantų nuskendus migrantų laivui išgelbėti 42 žmonės, trys dingo be žinios

  • Teksto dydis:

Graikijos pareigūnai ketvirtadienį pranešė, kad po to, kai į pietus nuo Graikijos Kretos salos Viduržemio jūroje plaukiantis laivas, kuriame, kaip manoma, buvo nelegalūs migrantai, pasiuntė nelaimės signalą, buvo išgelbėti 42 žmonės, o dar dar trys laikomi dingusiais be žinios.

Pareigūnai teigė, kad Italijos pakrančių apsaugos tarnyba ketvirtadienio naktį gavo pranešimą apie nelaimės ištiktą laivą, esantį už 27 jūrmylių į pietus nuo Kretos. Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad 40 žmonių išgelbėjo vietoje plaukioję laivai, o dar du žmones vėliau išgelbėjo Graikijos karinių jūrų pajėgų sraigtasparnis.

Pakrančių apsauga iš išgelbėtų žmonių sužinojo, kad dar trys žmonės yra dingę be žinios. Pareigūnai nelaimės vietoje pradėjo paieškos ir gelbėjimo operacijas. Iš karto nebuvo aišku, kokiu laivu plaukė keleiviai ir kodėl laivas išsiuntė nelaimės signalą.

Egėjo jūroje esančios Graikijai priklausančios salos yra netoli Turkijos vakarinės pakrantės, per kurią į Europos Sąjungą siekia patekti dauguma nuo karo ir skurdo bėgančių migrantų.

Kiti bando aplenkti Graikiją ir iš Šiaurės Afrikos į Italiją keliauja ilgesniu ir pavojingesniu Viduržemio jūros maršrutu.

Perkrauti laivai dažnai genda ir nukrypę nuo kurso atsiduria netoli Pietų ar Vakarų Graikijos.

2023 metų birželį žuvo apie 500 žmonių, netoli vakarinės Graikijos pakrantės nuskendus iš Libijos išplaukusiam smarkiai perpildytam žvejybos traleriui. Tuo metu pavyko išgelbėti kiek daugiau nei 100 žmonių, o kūnų rasta mažiau nei 80.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių