Pareigūnai: Ukrainos vakaruose suduota naujų smūgių energetikos sistemos objektams

  • Teksto dydis:

Ukrainos vakaruose esančiai Lvivo sričiai suduota naujų smūgių, jais taikytasi į energetikos sistemos objektus, antradienį pranešė vietos pareigūnai.

Pranešimai pasirodė kitą dieną po to, kai Rusija sudavė Ukrainai dešimtis raketinių ir aviacijos smūgių.

„Kol kas buvo trys sprogimai dviejuose energetikos objektuose Lvivo srityje“, – antradienį per susirašinėjimo platformą „Telegram“ paskelbė srities administracijos vadovas Maksymas Kozyckis.

Lvivo meras Andrijus Sadovas sakė, kad smūgių buvo suduota ir jo vadovaujamam pagrindiniam regiono miestui.

Jis taip pat pridūrė, kad trečdalis miesto buvo likęs be elektros, o vandens tiekimas sutriko dviejuose miesto rajonuose.

Tuo metu Rusijos gynybos ministerija antradienį pranešė, kad šalies pajėgos vėl surengė atakų prieš Ukrainos energetinius objektus.

Ministerijos pranešime teigiama, kad Rusijos kariuomenė „vėl sudavė masinių smūgių didelio tikslumo, tolimojo nuotolio....ginklais prieš kariuomenės objektus ir energetikos sistemą Ukrainoje“.

Gynybos ministerija pridūrė, kad „pataikyta į visus paskirtus taikinius“.

Ukrainos kariuomenė pranešė, kad pirmadienį Rusija į Ukrainą paleido 84 sparnuotąsias raketas. Tai įvyko praėjus dviem dienoms po to, kai didelis sprogimas apgriovė tiltą, jungiantį Rusiją su Maskvos nuo 2014-ųjų aneksuotu Krymu. Dėl šio sprogimo Maskva apkaltino Kyjivą.

Be kita ko, Kyjivas pirmadienio rytą patyrė kelis Rusijos smūgius – pirmuosius nuo birželio pabaigos.

Vėliau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pripažino, kad Maskva apšaudė Ukrainos miestus ir ypatingos svarbos infrastruktūrą ir pagrasino šaliai naujomis atakomis.

Ukrainiečių pareigūnai skelbė, kad Kyjivo, Lvivo, Sumų, Ternopilio ir Chmelnyckio regionuose be elektros energijos antradienio rytą tebebuvo 301 gyvenvietė.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojerusijos kariuomenėsmūgiaienergetikos infrastruktūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių