Papua Naujojoje Gvinėjoje nutraukta nuošliaužos palaidotų kūnų paieška

Šimtų Papua Naujosios Gvinėjos kaimo gyventojų, kuriuos, baiminamasi, palaidojo nuošliauža, kūnai nebus ištraukti, nes nelaimės zonoje veikti „pernelyg pavojinga“, trečiadienį sakė kariškiai.

„Visos kūnų paieškos pastangos nutrauktos dėl naujų nuošliaužų pavojaus“, – naujienų agentūrai AFP sakė majoras Joe Aku ir pridūrė, kad „šiame etape kūnų paieška nediskutuojama“.

Už darbus nelaimės vietoje atsakingas majoras paskelbė aukštumų teritoriją „draudžiama zona“, ji bus aptverta. „Šiame etape pernelyg pavojinga būti įvykio vietoje. Tai didžiausia mano matyta nuošliauža“, – sakė jis.

Papua Naujoji Gvinėja yra vienas iš daugiausiai nelaimių patiriančių pasaulio regionų, nuošliaužos šalies aukštumose itin dažnos. Pirminiais Papua Naujosios Gvinėjos valdžios skaičiavimais, gegužės 24 d. nuslinkusi nuošliauža galėjo palaidoti net 2000 žmonių, nors J. Aku sakė, jog šis skaičius gali būti maždaug 650. Vietos sveikatos tarnybos duomenimis, buvo rasti tik devyni kūnai.

Papua Naujosios Gvinėjos kalnakasybos ir geografinių pavojų departamentas įspėjo, kad yra „didelė tikimybė“, jog toje vietoje artimiausioje ateityje gali būti daugiau nuošliaužų, tad „patekimas į teritoriją turėtų būti ribojamas, tokią galimybę suteikiant tik ekspertams“.

Pasak vietos valdžios, dviejuose nuo nelaimės nukentėjusiuose rajonuose gyvena 7 849 žmonės. Daugelis jų buvo evakuoti. Vyksta diskusijos su bendruomene ir vietos valdžia, kad būtų įkurtas memorialas po nuošliauža palaidotiems žmonėms atminti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Papuasai- tai ne žydai. Tų raudotų visa Lietuva. O čia....net komentarų nėra. Neįdomu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių