NATO ir Ukrainos pareigūnai Kyjivo prašymu rengia susitikimą

  • Teksto dydis:

NATO ir Ukrainos pareigūnai Kyjivo prašymu trečiadienį rengia susitikimą po intensyvių Rusijos smūgių karo purtomoje šalyje, pranešė Vakarų karinis aljansas.

Pirmadienį ir antradienį Rusija paleido į Ukrainą atakos dronų ir raketų bangą. Atakos pareikalavo mažiausiai 11 žmonių, nukentėjo jau ir taip nusilpęs šalies energetikos tinklas.

Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerovas planuoja „vaizdo ryšiu informuoti sąjungininkus apie padėtį mūšio lauke ir prioritetinius pajėgumų poreikius“, sakė NATO atstovas spaudai.

Vienas iš pagrindinių susitikime aptartų klausimų bus tai, kad Ukrainai labai reikia geresnės oro gynybos, sakė diplomatinis šaltinis.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino Europos oro pajėgas ateityje padėti Kyjivui numušinėti dronus ir raketas.

„Įvairiuose Ukrainos regionuose galėtume padaryti daug daugiau, kad apsaugotume žmonių gyvybes, jei mūsų Europos kaimynų aviacija dirbtų kartu su mūsų F-16 ir mūsų oro gynyba“, – sakė V. Zelenskis.

Oro atakos prieš Ukrainą yra vienos didžiausių pastarosiomis savaitėmis. Kyjivas teigė, kad į 15 Ukrainos regionų buvo nutaikytos iš viso 236 raketos ir dronai, iš kurių 201, jo teigimu, pavyko numušti.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeNATO susitikimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių