Meksikoje per narkotikų gaujų susirėmimą žuvo mažiausiai 19 žmonių

  • Teksto dydis:

Meksikos pietinėje Čiapaso valstijoje per dviejų narkotikų gaujų susirėmimą žuvo mažiausiai 19 žmonių, iš jų keturi gvatemaliečiai, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Buvo rastas krovininis sunkvežimis su 16 nušautų vyrų, dar trys aptikti negyvi prie transporto priemonės, sakoma Visuomenės saugos ministerijos pranešime, iš pradžių skelbta apie 20 žuvusiųjų.

Tai įvyko penktadienį La Konkordijos savivaldybėje, esančioje netoli Gvatemalos sienos, ten smurtas pastaraisiais metais didėja. Pirminis tyrimas parodė, kad susirėmimas įvyko tarp „Sinaloa“ kartelio, vieno galingiausių Meksikoje, ir kitos gaujos, identifikuotos kaip „Čiapas ir Gvatemala“. Ministerijos pranešime sakoma, kad šios dvi grupuotės kovoja dėl „kriminalinės pasienio zonos kontrolės“.

Pasak nevyriausybinės organizacijos „Insight Crime“, šis regionas yra labai svarbus neteisėtai prekybai narkotikais, ginklais ir migrantais juos vežant į Jungtines Valstijas. Nuo tada, kai tuometinio prezidento Felipe'o Calderono vyriausybė 2006 m. pradėjo karinį puolimą prieš narkotikų kartelius, Meksikoje plintantis nusikalstamas smurtas pražudė daugiau nei 450 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių