Maskvoje per automobilio sprogimą sužeistas Rusijos kariuomenės pareigūnas

  • Teksto dydis:

Maskvoje trečiadienio rytą per automobilio sprogimą buvo sužeistas Rusijos kariuomenės pareigūnas ir jo žmona; valdžios institucijų teigimu, tai buvo pasikėsinimas nužudyti, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

Nuo 2022 metų vasario mėnesio, kai Maskva užpuolė Ukrainą, keletas Rusijos kariškių ir prokremliškų visuomenės veikėjų tapo automobilių sprogdintojų taikiniais.

Naujienų agentūra TASS, cituodama vieną teisėsaugos atstovą, pranešė, kad per sprogimą buvo sužeistas Andrejus Torgašovas, kurį ji įvardijo kaip „kariškį ir specialiosios karinės operacijos“ Ukrainoje dalyvį, ir jo žmona.

Pranešama, kad A. Torgašovui buvo nuplėšta pėda, o jo žmona nukentėjo nuo skeveldrų.

„Preliminariai nustatyta, kad automobilių stovėjimo aikštelėje sostinės šiaurėje sprogo nenustatytas objektas, kuris buvo padėtas automobilyje“, – sakoma Rusijos vidaus reikalų ministerijos atstovės spaudai Irinos Volk pranešime „Telegrame“.

„Dėl to buvo sužeisti du žmonės. Nukentėjusieji greitosios pagalbos automobiliu buvo nuvežti į medicinos įstaigą“, – pridūrė ji.

Rusijos tyrimų komitetas pranešė, kad pradėjo baudžiamąją bylą dėl sprogimo.

Paskelbtose nuotraukose matyti gyvenamojo namo kieme stovintis susprogdintas sidabrinis visureigis, kurio langai, durelės ir priekinė dalis suniokoti sprogimo.

TASS teigimu, tyrėjai svarsto versiją, kad į A. Torgašovą buvo pasikėsinta dėl „tarnybinės veiklos“ Rusijos kariuomenėje. Tačiau konkrečios jo pareigos nenurodomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių