Kyjivas: Rusijos puolimas Charkivo srityje sustabdytas, Ukraina kontratakuoja

  • Teksto dydis:

Ukraina penktadienį pranešė, kad sustabdė Rusijos sausumos puolimą Charkivo srityje ir dabar puola Maskvos pajėgas, šį mėnesį pradėjusias netikėtą šturmą šiame pasienio regione.

Po to, kai gegužės 10 dieną pasiuntė tūkstančius karių į Charkivo regioną, Rusija ten pasiekė didžiausių per pastaruosius pusantrų metų teritorinių laimėjimų.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį lankėsi Charkive, kur aptarė mūšį už Vovčanską – miestelį už mažiau nei 5 kilometrų nuo Rusijos sienos.

„Ukrainos gynybos pajėgos sustabdė rusų karius Charkivo sektoriuje ir vykdo kontrpuolimo veiksmus“, – sakoma socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame kariuomenės pranešime.

Po pradinės sėkmės „priešas visiškai įstrigo gatvių mūšiuose dėl Vovčansko ir patyrė labai didelius puolamųjų dalinių nuostolius“, socialinėje žiniasklaidoje pranešė Ukrainos kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis.

Rusija, bandydama užimti miestelį, „šiuo metu perkelia rezervus iš įvairių sektorių, kad paremtų aktyvias puolimo operacijas“, tačiau jai nepavyksta, pridūrė O. Syrskis.

Vis dėlto jis perspėjo, kad padėtis rytiniame fronte, kur, Rusijos teigimu, jos pajėgos per pastarąsias dvi savaites pasiekė nemažai laimėjimų, yra nerami.

Jis pridūrė, kad prie rytinių Časiv Jaro, Pokrovsko ir Kurachovės miestų tebevyksta itin intensyvūs mūšiai.

Rusija ketvirtadienį pranešė, jos pajėgos prasiveržė netoli Bachmuto Ukrainos rytinėje Donecko srityje.

Trimis dienomis anksčiau Rusija paskelbė, kad jos pajėgos užėmė ukrainiečių kaimą Bilohorivką –  svarbų taikinį Maskvai, siekiančiai iš Kyjivo perimti visos Luhansko srities kontrolę.

Maskva teigė, jog jos kariuomenė naują puolimą šiaurės rytinėje Charkivo srityje pradėjo tam, kad sukurtų buferinę zoną Rusijos pasienio kaimams nuo Ukrainos išpuolių apsaugoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

realiai

realiai portretas
Viskas pagal planą, Raudonojoje aikštėje horilkos jau išgėrė, dabar ims Kamčiatką, tada Kurilus su japonais iškeis į sakę , nes horilka jau bus išgerta. Realiai, viskas baigsis rusėnams susitarus su jankiais dėl amorfinės zonos ir sąlygos, kad ukr teritorijoje nebus jankių - britų bazių bei raketų. Kai kas pralobo, kai kas pardavė savo Tėvynę tris kartus.

Ooo ! Skleidžiate krapų melagingą propaganda ?

Ooo ! Skleidžiate krapų melagingą propaganda ? portretas
Nu Nu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių