Klimato aktyvistai toliau siautėja Vokietijos oro uostuose, Frankfurte suimti dar 8

  • Teksto dydis:

Frankfurto oro uoste, kuris yra vienas iš judriausių Europoje, ketvirtadienį trumpam buvo sustabdyti skrydžiai, nes klimato aktyvistai įsiveržė į oro uosto peroną.

„Dedame visas pastangas, kad klimato aktyvistai būtų pašalinti nuo asfalto“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas.

Frankfurto oro uostas patarė keleiviams pasitikrinti savo skrydžių būklę interneto svetainėje.

Praėjus maždaug dviem valandoms oro uosto atstovas spaudai nurodė, kad Frankfurte iš dalies atnaujinami skrydžiai.

Pasak jo, pirmasis oro uosto nusileidimo takas vėl pradėjo veikti 7 val. 2 min. vietos (8 val. 2 min. Lietuvos) laiku ir pridūrė, kad netrukus atidarytas ir išvykimo terminalas.

Pasak aktyvistų grupės „Paskutinė karta“ (Letzte Generation), šeši jos nariai replėmis išpjovė angas vielinėje tvoroje, o paskui „pėsčiomis, dviračiais ir riedlentėmis nukeliavo į įvairias vietas aplink pakilimo takus“.

Grupės išplatintoje nuotraukoje buvo pavaizduotas ant asfalto sėdintis protestuotojas su plakatu „Nafta žudo“.

Grupė reikalauja, kad Vokietijos vyriausybė vestų derybas ir pasirašytų tarptautinį susitarimą dėl viso iškastinio kuro atsisakymo iki 2030-ųjų.

Ketvirtadienio protestas įvyko kitą dieną po panašių akcijų keliuose Europos oro uostuose.

Aktyvistai iš grupės „Paskutinė karta“ trečiadienį trumpam sutrikdė skrydžius Kelno-Bonos oro uoste, taip pat keli klimato aktyvistai buvo sulaikyti Londono Hitrou oro uoste.

Protesto organizatoriai priklauso protestų prieš klimato kaitą grupių tinklui A22, kuris teigė, kad artimiausiais mėnesiais planuoja sutrikdyti kelių šalių oro uostų darbą.

Anksčiau liepą Jungtinėje Karalystėje įsikūrusio aljanso aktyvistai sakė AFP, kad protestai planuojami Britanijoje, Austrijoje, Nyderlanduose, Šveicarijoje, Kanadoje, Jungtinėse Valstijose ir Norvegijoje.

Pasaulinė aviacija atsakinga už apie 2,5 proc. viso pasaulyje išmetamo anglies dioksido, o tai yra daugiau nei Brazilijos ir Prancūzijos metinis anglies dioksido pėdsakas kartu sudėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tie

O tie portretas
šiknų nesiklijavo ir kiaušų nesikalė prie asfalto?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių