JT: Izraelio pajėgos galimai sulaikė tūkstančius Gazos Ruožo gyventojų

Nuo karo pradžios spalio 7 d. Izraelio pajėgos galimai sulaikė tūkstančius Gazos Ruožo gyventojų vyrų ir jie dažnai patyrė netinkamą elgesį, kuris gali prilygti kankinimui, penktadienį pareiškė Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių atstovas palestiniečių teritorijose.

Kai kurie paleisti asmenys pranešė, kad jiems buvo užrišamos akys, jie buvo mušami ir galiausiai paleisti dėvintys tik sauskelnes, nurodė Ajithas Sunghay‘us, iš Rafos pietinėje Gazos Ruožo dalyje vaizdo ryšiu kalbėdamas Ženevoje surengtoje spaudos konferencijoje. A. Sunghay‘us sakė, kad susitiko su keliais laisvę atgavusiais sulaikytaisiais, kurie tvirtino, jog Izraelio saugumo pajėgos laikė juos nežinomose vietose nuo 30 iki 55 dienų.

„Jie pasakojo, kad buvo mušami, žeminami, patyrė netinkamą elgesį ir tai, kas gali prilygti kankinimui. Jie pranešė, kad ilgą laiką praleido užrištomis akimis, kai kurie jų – kelias dienas iš eilės“, – tvirtino jis.

„Vienas vyras sakė, kad per 55 sulaikymo dienas prieigą prie dušo gavo tik vieną kartą. Esama pranešimų apie vyrus, kurie buvo paleisti, tačiau tik su sauskelnėmis“, – pridūrė jis.

A. Sunghay‘us pažymėjo, kad šių vyrų pasakojimai sutampa su pranešimais, kuriuos gavo JT žmogaus teisių biuras ir kurie yra susiję su didelio masto palestiniečių sulaikymais. A. Sunghay‘us nurodė negalintis pateikti tikslaus sulaikytų asmenų skaičiaus, tačiau jis, kaip manoma, „siekia tūkstančius“. Atstovas sakė, kad Izraelis turi pareigą užtikrinti, kad su visais sulaikytais asmenimis būtų elgiamasi pagal tarptautines žmogaus teisių ir humanitarinės teisės normas.

„Visi netinkamo elgesio su suimtais ar sulaikytais asmenimis ar jų kankinimo atvejai turi būti visapusiškai ir skaidriai ištirti“, – pridūrė jis.

Nuo tada, kai spalio 7 d. „Hamas“ prieš Izraelį surengė precedento neturinčius išpuolius, per kuriuos, izraeliečių duomenimis, žuvo maždaug 1 tūkst. 140 žmonių, Gazos Ruože vyksta karas. Atsakomasis Izraelio bombardavimas ir sausumos puolimas, pasak Gazos Sveikatos ministerijos, iki šiol pareikalavo mažiausiai 24 tūkst. 762 palestiniečių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visai

visai portretas
dingo gailestis žydam,nesuprantu kodel ,gal jie kalti ?

Jie del

Jie del  portretas
Visko baubia. PATYS DARO palestinieciu GENOCIDA ir PATYS baubia. Tai niekam NEVERTA TAUTA !!!! PALESTINA YRA PALESTINA ir JOKIO izraelio NERRAAAAA!! Jie tas pats KAS ruskis visur lenda PARSZITAI!!!!

žydai priversti taip elgtis

žydai priversti taip elgtis portretas
nes čiaubuviai teroristai kitos kalbos nesupranta kaip beje ir utėtėti ruskių okupantai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių