Izraelis smogė vienoje iš Gazos mokyklų besislapsčiusiems teroristams

  • Teksto dydis:

Izraelio kariuomenė pranešė antskrydžių metu atakavusi keletą Palestinos smogikų, besislapsčiusių vienoje iš Gazos mokyklų.

Per antpuolį, kurio taikiniu buvo grupelė mokyklos pastate Nuseirato rajone centrinėje Gazos dalyje pasislėpusių smogikų, kariuomenė naudojo precizišką amuniciją, kad išvengtų civilių aukų, pirmadienį pranešė Izraelio gynybos pajėgos (IDF), daugiau informacijos apie tai nesuteikdamos.

Kariuomenė dar kartą apkaltino ir „Hamas“, ir Palestinos „Islamiškąjį džihadą“ tuo, kad šios dvi grupuotės „sistemingai pažeidinėja humanitarinę teisę“, naudodamosi „civilių infrastruktūra ir gyventojais kaip gyvaisiais skydais“.

Šis smūgis buvo suduotas po to, kai IDF visai neseniai pranešė atakavusios „Hamas“ kovotojus buvusios JT Paramos ir darbo agentūros Palestinos pabėgėliams Artimuosiuose Rytuose (UNRWA) teritorijoje. „Hamas“ teigimu, šių antskrydžių metu mokyklos komplekse žuvo 16 žmonių.

Kariuomenė paaiškino, kad smogikai mokykloje buvo įrengę savo operacijų bazę, iš kurios vykdė išpuolius prieš Izraelio karius, pabrėždama, jog iki smūgių buvo imtasi veiksmų sumažinti riziką civiliams.

Nepriklausomą nei vienos, nei kitos šalies pareiškimų patikrinimą atlikti nebuvo galimybių.


Šiame straipsnyje: IzraelisGazakarasmokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius

Marius  portretas
Zydu zudikai nerimsta

Kavenskui

Kavenskui portretas
Geradariai is namu neišvaro vel tie ant to paties greblio?

senas kavenskas

senas kavenskas portretas
Na , nuo 1967m. leido įsikurti , tiekė visokeriopą pagalbą , nuolaidžiavo teroristams ... o tie galvažudžiai per tuos +50 metų , kaip termitai po žeme įsirengė ne tai , kad miestą , o visą infrastruktūrą , prisikaupė belekiek ginkluotės... vaikigaliai su AK-47 po gatves slampinėjo ...šaudė į skardines.. kol užpuolė pačius ,,geradarius''... tai dabar tenka srėbti savo nuolaidžiavimo pasekmes... deja...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių