Išvyka į kalnus baigėsi tragedija – žaibas pražudė tėvą su dukra

Tragiškas incidentas Bulgarijoje. Stara Planinos kalnuose tėvą su dviem vaikais užklupo perkūnija. Per audrą į tėvą su dukra trenkė žaibas ir juos pražudė. Pagalbą sesei ir tėvui kviesti teko trylikos metų sūnui.

Šeimos išvyka į kalnus Bulgarijoje baigėsi tragedija. Ant dviejų kilometrų kalno juos užklupo audra su žaibais. Po vieno iš jų smūgio be sąmonės krito 47-erių vyras ir vienuolikmetė dukra. Trylikametis berniukas, nors ir išsigandęs, paskambino pagalbos numeriu.  

„Turėjome laiko tik pamokyti berniuką, ką daryti. Maždaug po minutės atskrido sraigtasparnis, mes padėjome įgulai įkelti nukentėjusiuosius į orlaivį“, – pasakojo vietos gyventojas Hristo Vasilevas.

 Deja, gelbėtojų darbą apsunkino oro sąlygos. 

Nepaisant gelbėtojų pastangų, sunkiausias momentas jiems buvo susidūrimas su tragedija. Tėvo ir dukros gyvybė užgeso nepasiekus ligoninės. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Ekspertų teigimu, berniukas išgyveno, nes greičiausiai buvo gerokai nutolęs nuo tos vietos, į kurią trenkė žaibas.  

„Tėvas ir dukra, į kuriuos kalnuose trenkė žaibas, beveik neturėjo šansų išgyventi“, – teigė gelbėtojas Hristoforas Danadzhievas. 

Berniuką gelbėtojai nuvežė pas mamą, su juo dirba psichologai. Kalnų gelbėtojai dar kartą primena keliautojams prieš kiekvieną žygį patikrinti orų prognozę. Paskutinė panaši nelaimė Bulgarijoje įvyko prieš metus. Tada žaibas nutrenkė vienuolikmetį, kai šis žaidė futbolą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių