Gazos Ruože užfiksuotas pirmasis po 25 metų poliomielito atvejis

  • Teksto dydis:

Gazos Ruože užfiksuotas pirmasis po 25 metų pertraukos poliomielito atvejis, paskelbė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija, Jungtinių Tautų vadovui Antonio Guterresui (Antoniju Guterišui) paraginus padaryti Izraelio ir „Hamas“ karo pauzę, kad būtų galima paskiepyti šimtus tūkstančių vaikų.

Jordanijoje atlikti testai patvirtino, kad nepaskiepytas 10 mėnesių kūdikis iš centrinės Gazos Ruožo dalies serga poliomielitu, penktadienį pranešė Ramaloje įsikūrusi Sveikatos apsaugos ministerija.

JT duomenimis, Gazos Ruože, kur jau daugiau kaip 10 mėnesių vyksta karas, šios ligos atvejų nefiksuota 25 metus, nors birželį 2 tipo poliomielito viruso buvo aptikta teritorijos nuotekų ėminiuose.

Poliomielito atvejis buvo patvirtintas netrukus po to, kai A. Guterresas paragino septynioms dienoms sustabdyti karą Gazos Ruože, kad būtų galima paskiepyti daugiau kaip 640 tūkst. vaikų.

Poliomielito virusas, dažniausiai plintantis su nuotekomis ir užterštu vandeniu, yra labai užkrečiamas. Jis gali sukelti paralyžių ir net mirtį, o dažniausiai paveikia jaunesnius nei penkerių metų vaikus.

JT agentūros sako, kad parengė detalius planus, kaip pasiekti vaikus visoje apsiaustoje palestiniečių teritorijoje, ir kad skiepijimą galėtų pradėti šį mėnesį, jei būtų sustabdyti karo veiksmai.


Šiame straipsnyje: Gazos ruožaspoliomielitaskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių