Fort Makmaryje atšauktas nurodymas evakuotis dėl Kanadoje plintančių gaisrų

  • Teksto dydis:

Dėl Kanadoje plintančių gamtinių gaisrų iš Fort Makmario evakuotiems gyventojams šeštadienį buvo leista grįžti namo.

Fort Makmaris yra svarbus Kanados naftos gavybos centras.

„Labai džiaugiamės galėdami leisti žmonėms saugiai grįžti namo“, – sakė Fort Makmario merė Sandy Bowman (Sendi Bauman), dėkodama daugiau kaip 6 tūkst. gyventojų, kuriems buvo liepta išvykti, už jų „kantrybę, ryžtą ir stiprybę“.

Gaisro vakarinėje Albertos provincijoje mastą labai padėjo sumažinti prasidėjusios liūtys. Siekiant suvaldyti liepsnas šiauriniame miesto pakraštyje buvo padaryta didelė pažanga, sakoma miesto pranešime.

Tačiau daugiau kaip 19 tūkst. hektarų ir toliau nekontroliuojamai dega, šeštadienio rytą informavo Albertos ugniagesiai.

Nurodymas evakuoti Fort Makmario gyventojus buvo duotas antradienį, sparčiai plintančiam gaisrui artėjant prie miesto.

2016 metais buvo evakuotas visas miestas, kuriame gyveno daugiau nei 90 tūkst. žmonių, taip pat buvo sustabdyta naftos gavyba.

Ugnis suniokojo daugiau nei pustrečio tūkstančio namų ir kitų pastatų, o žala įvertinta daugiau nei 3,7 mlrd. Kanados dolerių (2,51 mlrd. eurų). Tūkstančiai gyventojų niekada nebegrįžo į miestą.

Po praėjusių metų, kai Kanadoje siautėjo didžiausi gaisrai per visą istoriją, išdeginę daugiau kaip 15 mln. hektarų žemės, pareigūnai ruošiasi dar vienam pražūtingam gamtinių gaisrų sezonui.

Šeštadienio popietę federalinė vyriausybė pareiškė stebinti apie 114 aktyvių gaisrų, iš jų 42 vyksta Albertoje ir 40 – vakarinėje Britų Kolumbijos dalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių