Dėl pragariško karščio ligoninėse atsidūrė tūkstančiai pakistaniečių

Pakistano ligoninėse penktadienį buvo gydomi tūkstančiai šilumos smūgį gavusių žmonių, per šalį ritantis karščio bangai ir orams įkaitus iki 50 laipsnių, pranešė oficialūs asmenys.

Šioje Pietų Azijos šalyje jau ketvirtą dieną iš eilės besitęsiantys karščiai greičiausiai neatlėgs dar vieną savaitę, paaiškino vyriausybės klimato kaitos klausimų koordinatorė Romina Alam.

Oro temperatūra šeštadienį gali pasiekti 51 laipsnį, pranešė vyriausiasis šalies meteorologas Sardaras Sarfrazas.

Visuose pietinės Sindho provincijos miestuose skubiosios medicininės pagalbos automobiliai nespėjo vežti žmonių į ligonines ir laikinąsias pagalbos stovyklas, paaiškino vietos valdžios atstovas Shahas Zamanas.

„Skubiąją pagalbą jau suteikėme tūkstančiams ir žmonių srautas nesiliauja“, – pasakojo Dadu miesto, kur termometro stulpelis pasiekė 50 laipsnių žymą, ligoninės gydytojas Tahiras Farooqas.

„Jausmas toks, lyg gyventum pragare tiesiogine to žodžio prasme. Saulės atokaitoje jautiesi, tarytum eitum degančiomis anglimis“, – pasakojo vienas Dadu miesto gyventojas.

Praėjusią savaitę prasidėjus pirmajai šią vasarą karščio bangai Pakistano vyriausybė nurodė laikinai uždaryti mokyklas, atidėjo egzaminus, o ligoninėse paskelbė nepaprastąją padėtį.

Valdžios teigimu, oro temperatūra buvo iki aštuonių laipsnių didesnė nei įprasta šiuo vasaros metu. Teigiama, kad tokius karščius lėmė klimato kaita.

Pakistane, kurio indėlis į visame pasaulyje į aplinką išmetamą anglies dioksido kiekį yra labai menkas, su klimatu susijusios stichinės nelaimės kasmet nusineša šimtus gyvybių, tuo tarpu tūkstančiai lieka be pastogės ir pragyvenimo šaltinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių